daniel gonzalez guiza

tacican
fenerbahçe takımının yeni bombacısı olmaya aday, transferi gerçekleşmiş , geçen sene la ligada mallorca takımı adına 27 gol kaydetmiş, euro 2008de ispanya adına 2 gole adını yazdırmış, okçu lakaplı golcü forvet.
rockcucocuk
aziz fenerbahçe taraftarını hayal kırıklığına uğratmış,okçu lakaplı(ama hedefi tutturamıyor)forvet oyuncusu.kendisi son olarak bağdat caddesindeki bir cafede altı tane bira içerken görülmüştür.bir futbolcu için hayati derecede önemli olan bu davranışı neden sergiledi?bilinmiyor.evet
nick nicki nickince
sanki babası 3 yaşından beri fenerbahçe maçlarına götürüyormuş gibi top oynayan zeki, çevik ve ahlaklı futbolcu. hırsını doğru yerde kullanır, o kadar türk içinde fenerbahçe’nin en fenerbahçe’li futbolcusu gibi mücadele eder.

14 milyon euro eder mi etmez mi tartışmaları süredursun, fenerbahçe taraftarını bile kendi içinde ikiye bölen bu adam, aldığı parayı teriyle fazlasıyla hak ediyor. pozisyon kaçırmışmış, kalecinin üzerine vurmuşmuş... hikaye.
isimsizkahraman
9 kasım 2008 fenerbahçe galatasaray derbisinde kaçırdığı gol ile fenerbahçe’deki geleceğini yemek üzere olan futbolcu. eğer golü atsaydı 2 sezon sorgusuz sualsiz kalırdı. (bkz: mateja kezman)

ancak şimdi herhangi bir olay olduğunda ilk olarak aragones 2. olarak ise dani güiza gelecek topun ağzına.
mitili
izlenen maçta değil de başka maçta oynuyor gibi bu adam. ya ofsayta düşüyor, ya da erken/geç hamle yapıyor atılan paslara. sahaya inip kafasına göre takılan bir taraftar gibi geliyor bazen bana.
rockcucocuk
son günlerde ailesi magazin haberlerine malzeme olmuştur.
söylenenlere göre bu güiza’nın karısı nuria’nın düşürdüğü ilk bebeği roberto carlos’tan imiş.
futbolcuların böyle haberlerle gündeme gelmesi ne acı.isterdik ki böyle rezaletlerle değil de başarılarıyla gündeme gelsinler.
heddodepaso
kendisiyle ilgili haberler spor sayfaları yerine buyuk gazetelerin ikinci sayfalarındaki magazin bölümünden takip edilen ispanyol futbolcu.
heddodepaso
milli takıma çağrılıp çağrılmayacağını düşünmekten kafayı yiyeceğini söylemiş futbolcu. fenerbahçe’deki performansıyla kaç fenerbahçe taraftarının kafayı yediğinden bihaber anlaşılan.
2026 sonya
bu akşam ki türkiye-ispanya maçında son dakikada attırdığı gol ile beni benden almış futbolcudur. bir fenerbahçe’li olarak çok üzüldüm, adama kıl oldum ama onun da işi o naapsın? keşke bizde oynarken de "işini" böyle layıkıyla yerine getirse diye iç geçirmedim değil.

rafet el roman(!)’dan biz türk futbolseverlere sağlam kapaktır bu gol aynı zamanda.

yine de o asisti yapmasaydın be guiza... iyi olurdu.
greyfurt
manavlık yaparak insanlığa büyük faydaları dokunabilecekken büyük talihsizlik eseri futbolcu olmuş, ispanyol şahıstır. talihsizlik zinciri bununla kalmamış, büyük umutlarla fenerbahçeye transfer olarak bizi yasa boğmuştur.

takımın en zor anlarında ispanyol patates tarlalarında dolaşırmışcasına rahatlığı, her gol kaçırdığında takındığı küçük emrah surat ifadesiyle kalplerimizde yer etmiştir.

bu sezon bizi utandırmasını temenni ederken, attığı gollerle anılmasını ve fenerbahçemizin saçtığı dolarların boşa gitmemesini canı gönülden arzular, gözlerinden öperiz.

ucurulan yazar
honved karsilasmasinda iyi seyler yapabilecegini gostermistir. guiza’ya su ya bu makinasi diyerek ilkokul ucuncu sinif esprisi yapabilenler ise ne makinasidir bilinmez.güiza mallorca ya da ispanya’da asla fenerbahce’de ki gibi tek forvet oynamadigi icin,daha cok gol pozisyonuna girmis ve bunlari gol ile sonuclandirmistir.hayatinda anca 10 kisinin onune hali sahada cikmis insanlarin uzerinde milyonlarca insanin baskisini hissetme gibi sorunlari olmadigindan güiza’ya sürekli atip tutmaktadirlar. umariz, fenerbahce’nin paralarinin karsiligini bu sene daha iyi verir güiza.
heddodepaso
ülkesinde bir tv kanalına yaptığı açıklamada türkiye liginin avrupa’da takip edilmediğinden ve her maçta gol atmasının beklenmesinden yakınmış futbolcu. ekonomik açıdan cazip olan türkiye macerasının, futbol kariyeri için olumsuz olduğundan da bahsetmiş. eğer türkiye ligi avrupa’da takip edilmiyorsa yatıp kalkıp dua etsin çünkü türk futbolu ispanya’da seyredilseydi ispanyollar bile guiza’ya bir taraflarıyla gülerdi. ayrıca kendisine, fener’den aldığı 3,5 milyon £ parayı kim verirdi merak ediyorum. şimdi size avrupa’da forma giyen bazı futbolcular ve aldıkları ücretleri vereyim de bu takozun ne kadar mal bir açıklama yaptığını daha iyi anlayın.

ricardo quaresma, inter ve portekiz milli takımı 3,5 milyon £
diego milito, inter ve arjantin milli takımı 3 milyon £
iaquinta, juventus ve italya milli takımı 2 milyon £
klass jan huntelaar, ac milan ve hollanda milli takımı 3 milyon£
baptista, roma ve brezilya milli takımı 2,25 milyon £
mirko vucinic, roma ve karadağ milli takımı 2 milyon £
adrian mutu, fiorentina ve romanya milli takımı 2 milyon £
gilardino, fiorentina ve italya milli takımı 2 milyon £
alex pato, ac milan ve brezilya milli takımı 1 milyon £

guiza bu adamların herhangi birinin yarısı yetenekte bile bir futbolcu değil. tabi ki türkiye’ye gelecek futbolcu malum sebeplerden dolayı avrupa’dan daha fazla para kazanacak; ancak bu parayı aldıktan sonra da avrupa’yla kıyaslandığında daha zayıf bir ligde goller atmasını beklemek, kendisine yapılan bir haksızlık değil bence.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol