duz düşünmek

abdurrezzak bin reloaded
fazla düşünmeden, cümledeki anlatılmak isteneni umursamadan ilk akla gelene odaklanmak, dümdüz düşünme stilidir. bu başlığa sırf ’’kalas’’ bkz’ı vererek anlam katabilir. kimilerine göre mizah anlayışının temelini oluşturur, kimileri için hiçbir esprisi yoktur. güzeldir ama kıvrak düşünmekten daha bir zordur, düz düşünebilmek.
elma sekeriiii
genelde erkekler için kullanılan ibaredir. yanlı$ anla$ılma olmasın a$agıyı bir okuyun derim.

buna bayanlar ve erkeklerin ayrımı olarak da bakabiliriz. mesela bayanlar daha ince ve detaylı dü$ünürler, erkekler bunu anlayamaz çünkü düz dü$ünürler. bir $eyi anlatmak isterken direkman söylemeyi tercih edip bayanlar gibi dolaylı anlatımı seçmezler. mantıkları düz çalı$ır bir anlamda. misal bir bayan bir $ey istiyorsa onu ima eder, dolaylı yoldan anlatıp erkegin bunu anlamasını bekler. erkek anlamayınca da kalas durumuna dü$er dogal olarak(!) bayan ince dü$ünüp kar$ısındaki de bu kadar dü$üncesiz(!) olunca kızar köpürür. ama erkek anlamaz çünkü bayan bunu açık bir $ekilde dillendirmemi$tir.

-a$kım sen de söyleseydin, ben müneccim miyim kafandan geçeni okuyayım?!

evet bu söz beni kendime getirdi. bayanlar bir $ey istediklerinde dan diye söylerse daha makbule geçiyor, haberleri ola.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol