tum siyahları potansiyel suçlu olarak görmek

elma sekeriiii
genelde amerikalıların görü$üdür bu. geçmi$te siyahilerin toplumdan dı$lanıp, gettolarda 2. sınıf insan muamelesi tecrübe etmelerinin yarattıgı bir tarih göz önünde bulunduruluyor hala sanırım.

kanıt istiyorsanız küçük bir ara$tırmayla amerikanın bir çok eyaletinde bulunan hapishanelerdeki suçluların genelinin siyahi olduklarını görürsünüz.onlardaki bu potansiyeli ya beyaz amerikalılar yaratıyor, ya da sahiden etnik bir suç potansiyeli örnegi(!) görmekteyiz.
cihanmusul
ayrıştıran ve ötekileşiren bakış açısıdır.aynı prototipten canlılar bizde de vardır.türkiye’ye transfer edilen sosyal değişimlerin ürünüdür.bu bakış açısı tehlikelidir,zira ideolojisi hücrelerini saran canlılar empati yeteneğini kaybettiğinden karşı grupta olma ihtimalini düşünemezler.
fergadan
tasvip edilmeyen hatta kınanması gereken bir davranıştır. ki dünya devi dediğimiz süper güç dediğimiz özgürlükler ülkesi dediğimiz amerika’da biler yıllarca bu handikapa düşülmüş hala da böyle insanlar vardır.
elchi
artık değişmiş bir klişedir. uzun zamandır bunun için çeşitli politikalar izlenmekteydi zaten. amerikan filmlerinde polisleri, dedektifleri siyahların oynaması gibi.. barack ile "bir rüya gerçek olmuş", görüş tam anlamıyla yıkılmıştır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol