ortanca çocuk sendromu

offf be
en çok üç çocuklu ailelerin ortanca çocuklarının yaşadığı aile tarafndan daha az sevilen çocuk olma durumu. bu çocuklar daha az sevilirler çünkü büyük çocuk ilktir, büyüktür, onun için çok sevilir. küçük çocuk küçüktür, evin neşesidir, onun için çok sevilir. ama ortanca çocuk ne ilktir, ne sondur. ne büyük çocuk gibi olgundur, ne küçük gibi yaramazdır, hepsinden birazdır. ne başta, ne sondan birincidir. hep ortadadır.
bu çocuklar çocukluklarında ve ileriki yaşlarda ailelerinin tutumu yüzünden sorunlu olma eğilimindedirler. anne ve babayı üzen davranışları kasıtlı olarak yaparlar. yaşadıklarının acısını çıkarmaya çalışabilirler. arkadaş ilişkileride hırçın, agresif tavırlar sergileyebilirler, acımasız insanlar olabilirler.
epikuros
ortanca çocuk olarak, arkadaş grubu veya kız arkadaşla yapılan gereksiz sohbetlerden biridir. ya arkadaş ortamında aynı pozisyonda biri vardır da ortak bir şeyler bulunmaya çalışılır, ya da kız arkadaşa sevgiye açım, kimse beni yeterince sevmedi ühü mesajı verilmeye çalışılır. yapmayalım bunu artık arkadaşlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol