7 temmuz 2008 taraf a dokunamazsiniz eylemi

the wall
taraf gazetesi’ne yapılmı$ olan sanal muhtıra’nın ardından, bu olaya belki bi’ tepki, belki de bi’ cevap olarak düzenlenecek olan eylemdir. belki de sadece güne$ seyredilecektir.

ayrıntılara $uradan ula$ılabilir:

http://www.facebook.com/event.php?eid=30836949328

ek: katkılarından dolayı elaijsa’ya nam-ı diğer saviela’ya te$ekkürler.
mademoiselle carole
sadece 1 soru:

7 temmuz 2008 de eger bir sey olmazsa "apoletliler" tarafindan; ve eger asparagassa bu haber (gazetenin bir duzeniyse ya da); kimin gotunde patlayacak o zaman bu eylem!?

-ki askeri savcilik, bilindigi uzere sadece askeri olaylarda ve askerlerin karistigi durumlarda gorev yapar! darbeler disinda tabi!-

ver gazi; karissin ortalik aq.
e hadi yuruyelim o zaman biz de! kabul!

tekrar edeyim ama;
bir asparagas cikarsa...

dvd lerini gotlerine sokma eylemine gelecek misiniz; ey baba erenler?

edit ki ne edit:

"tck 326-339’uncu maddelerindeki suçlar kapsamındaki bu belgelerin temin edilmesi açıklanması veya de$ifre olması ulusal güvenlik açısından hayati önemi haiz olduğu gazeteciliğin de bu suçlar bakımından hukuka uygunluk sebebi te$kil etmeyeceği açıktır. keza elinde bulunduranlarca bu belgelerin henüz if$a edilmemesi bir $ans olayıdır ancak böyle bir $ansın sonsuza kadar devam etmesini ummak ve hayal etmenin de ulusal güvenlik açısından ciddi bir tedbirsizlik olacağı da izahtan varestedir.

bu bağlamda 353 sayılı kanunun 97’nci maddesinin; "askeri savcı gerek doğrudan doğruya ve gerekse askeri adli veya diğer kolluk görevlileri aracılığıyla her türlü ara$tırmayı yapabilir, bütün kamu görevlilerinden ve özel kurulu$lardan soru$turmaya ili$kin her türlü belgeyi isteyebilir..." hükmü uyarınca, öncelikle soru$turmaya konu gizli belgenin taksirle yahut kasten açıklandığı hile ile alındığı veya çalındığının tespitine ili$kin suç delili niteliğinde görülen bu belgenin savcılığımıza teslimine ihtiyaç duyulmaktadır. bu talep haber kaynağının açıklanmasına matuf olmayıp sonuçları itibariyle "yeterince hayati" ve kamu yararı açısından "ciddi bir karakter" ta$ıyan soru$turmada bu belgenin orijinal halinin suçun ve suçluların tespitine yönelik mutlak bir delil niteliğinde olduğu gözetilerek yapılmaktadır. öte yandan cmk 122 123 124 vd. maddelerinde ispat aracı olarak yararlı görülen e$yanın muhafaza altına alınacağı yanında bulunduran ki$inin rızasıyla teslim etmediği bu tür e$yaya el konulabileceğine dair hükümler de mevcuttur.

bu itibarla, soru$turmaya ili$kin gizli belgenin ve ayrıca varolduğu 30 haziran 2008 tarihli gazetenizde belirtilen genelkurmay çıkı$lı diğer belgelerin orijinal halleriyle 07 temmuz 2008 tarihine kadar savcılığımıza gönderilmesi rica olunur."

ne denmis burada efendim?
ulkenin ulusal guvenligi icin demis!

peki ne yapmaniz gerekiyor demis?
bunlara bana verin demis efendim!

yapmazsaniz;
ben bunlari alirim efendim demis!


gelelim, gazetenin yaptigina:
mahallenin namusu, medar i iftiharimiz kizimizi elleyecekler.
elletmeyin efendim!

burada bahsedilen, ulkenin savunmasi beyler!!!
gotten bahanelerle; yok basin ozgurluguymus, yok anasinin nikahiymis olmaz!
kimi, ne ugruna savundugumuzu iyi bilelim.

serefsizlere usak olmayalim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol