bedii süheyl batum

karpuzz
bahcesehir universitesi eski rektoru.
su anda ogretim gorevlisi olarak ayni universitede akademik hayatina devam etmekte olan hukukcu.

bulabildigi her yerde ve her firsatta konusmayi seviyor.
tasarimharikasi
son olarak orduyla ilgili açıklamasıyla gündeme "bomba" gibi düşmüştür kendileri. bizim gündem de dedikoduya amma meraklı bilader, her söylenen söz bomba etkisi yaratıyo kulislerde.

efenim şimdi bu amcamız orduyla ilgili -bence son derece yerinde tespitlerdir- birtakım değerlendirmeler ve "kağıttan kaplanlar" benzetmesini yapmış.

bre demokrasi havarileri. bu benzetmeyi amacından saptırıp işi ordu düşmanlığına ve darbeciliğe getirmek kimin işidir siz iyi bilirsiniz. lakin bu benzetmeyle alakalı medyanın cahilliği de bir kez daha su yüzüne çıktı. "kağıttan kaplanlar" tabirini ilk kullanan mümtaz er türkönedir. o zaman ayaklanmayan ve "bomba" haber yapmayan medya chpden biri konuşunca mı demokrasi damarları kabardı?

sokarım öyle demokrasiye. bugün darbe olsa ilk asker postalı yalayacak kişiler bellidir ve bunların hep darbelerden nemalanan liboşistler olması da rastlantı değildir.


elbereth
birinci sınıftayken anayasa hukuku uygulama derslerimize girerdi.
sürekli öğrencileri aşağılardı, bir şey sorardı, cevap veren kişi kendisiyle aynı fikirde de olsa mutlaka rencide etmeden duramazdı.
hiç unutmam bir keresinde "hepiniz kafası çalışmayan eşşeklersiniz" demişti. olaya bak, hukuk fakültesine gelmişsin, birinci sınıfsın, hak, hukuk adalet zaten ancak kitaptan öğreniyorsun, karşına hoca diye çıkan adam bu...
kısacası, hiç birinden hiçbir şey olmaz bunların, zihniyetleri belli, solcu diye geçinen ama öncelikle insanlıkla alakası olmayan kimseler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol