jules verne

darklord
aya seyahat, arzin merkezine seyahat, deniz altinda yirmibin fersah gibi romanlara imza atmi$, bilimkurgu edebiyatinin unlu bir ismi.
goretomb
fransiz bilim kurgu romanlari yazaridir.
pek cok kisinin son 50 senede gorebildigi seyleri kendi doneminde hayal gucunu kullanarak kagida dokebilen ve her ya$taki insana da hitab etmesini bilmi$ birisidir ayni zamanda.
insomnia jim
1825-1905 yillari arsinda yasayan. genclik edebiyatinin denilsede 7 den 70 herkesin okumasi gereken yazar tartisilmaz edebiyat ustasi kurgubilimin buyuk oncusu hayal gucu sayesinde bir cok seye on ayak olmustur (aya yolculk gibi).
armatorluk ve dava vekilligi yapan bir ailenin cocugudur 11 yasindayken evden kacar hindistana giden bir gemide mico olur ama ailesi ilk limandan verne’yi yakalamayi basarir vernede ’’artik sadece ruyalarimda yolculuk yapacagim’’ diyerek kendi kendine soz vermisitir.
hukuk ogrenimi goren verne 63 roman 18 hikaye yazmistir.bircok eseri sinemaya uyarlanmistir.
sen ne yazar eysin oyle
ilkokul zamanımda tüm kitaplarını okudugum hemde bir solukta okudugum okumanın zevkine vardıgım yazar.her kitabı ayrı bir güzel ayrı bir hayalgücü.tüm cocukların gelişme cagında tüm eserlerini okuması gereken yazar.6 nolu entry’de de bahsedildigi gibi cocuk olmak gerekir keyfine varmak için.
napoleon ve josephine
hayalgücünün ne büyük bir yetenek oldugunu insanlara kanitlayan yazar.
(bkz: denizler altında 20000 fersah)
(bkz: balonla beş hafta)
(bkz: dünyanın merkezine yolculuk)
(bkz: aya yolculuk)
(bkz: kaptan grantın çocuklari)
(bkz: michael strogoff )
(bkz: on bes yasinda bir kaptan)
(bkz: define pesinde)
(bkz: afrika ormanlarinda)
(bkz: dunyanin bir ucundaki fener)
(bkz: iki yıl okul tatili) ki benim cocukken okudugum baskısı zuhal yayınevi’nden cikmisti ve ismi, iki sene mektep tatili seklindeydi. okuya okuya ezberlemistim, kitap dagilip gitmisti.
lost kidy
ithaki yayınları şu anda sudan ucuz fiyatlarla kitap satıyor ve bünyesinde jules verne’in eserlerini de barındırıyor. jules verne’in ki hayal gücünden öte birşeydi muhtemelen. çağında olmayan, olması imkansız olanları yazdı hep, dili basit ve anlaşılır. sadece çocuklar için değil. hala okumadıysanız geç kalmış sayılmazsınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol