death magnetic

angelus
metallica nın eski logosunu tekrar kullandığını görmemize vesile olacak olan, müziği için henüz bir şey söyleyemediğimiz, son albümleri olmamasını umut ettiğimiz çalışmadır.
angelus
12 eylül itibari ile çıkması beklenirken bugün fransa dolaylarında satışa çıkmış, ki nasıl çıkmış? ve ışık hızıyla torrentlere düşmüş olan bir albümdür. tabii dinleyemedik henüz. evet.
orqn
ben çok dinlemem metallica, bu albümü de dinlemedim ama dinleyen bütün arkadaşlarım hayal kırıklığına uğramış ana avrat küfür ediyorlar.üzüldüm doğrusu.beklentiler çok daha yüksekti.grup üyeleride çok iddialıydılar.yazık olmuş.
eldrun
kirk’e abi takıl sen, kafana estiği yerde bas soloyu, korkma ondan bundan demiş rick rubin sanırsam. wah’a çok basmamış iyi etmiş ama sololar akılda kalıcı güzel melodilere sahip değil. doğaçlama yapılmış gibi duruyor. lars ise o boktan trampet tonundan kurtulmuş fakat bu sefer zilleriyle sinir ediyor. zilleriyle sinir etmese bile tipiyle sinir eder zaten o meymenetsiz adam... neyse. james’in vokal tarzı ise bi garip. st anger’dan kurtulamamış gibi. tamam master of puppets ya da black albüm gibi bir vokal beklemiyoruz james’ten, adamın saçı sakalı ağardı, yakında torun torba sahibi olacak fakat şu load albümündeki gibi sakin sakin vokal yapsa ne güzel olur. yapamıyor da değil, mesela st anger’daki the unnamed feeling şarkısının nakaratında çok hoş yapıyor vokali, nakarat süper. e be adam madem sen böyle güzel söyleyebiliyorsun, gerektiğinde kadife gibi sesi var adamın dedirtiyorsun da niye yırtınıyorsun son 2 albümdür. tandart range’inin dışına çıkarma be sesini jaymz. tahminim larsın zillerinin beyin sikmesinden dolayı james bağrınıp duruyor albüm boyunca. zaten dikkat ederseniz st anger’da da larsın trampet tonu illallah dedirtmişti james’e. o albümde de bağrınıyordu james. aaa rob’dan bahsetmemişiz. baslara çok dikkat etmedim ama albümün genel olarak gitar tonları beni tatmin etmediği için rob alaturka helada sıçarken bas gitarı kaydetse de sorun olmaz.

albüme genel olarak değinmemişiz yav. st.anger’dan çok daha iyi bir albüm bence. çok güzel riff’lerle dolu şarkılar fakat biraz çorba olmuş bazı şarkılar, her bulduklarını eklemişler gibi ki zaten turlar sırasında akıllarına gelen kaydettikleri riffleri ekleye ekleye yapmışlar şarkıları. load kalitesine erişemiyor fakat dinledikçe alışılan bir albüm olmuş.
aello
eski metallica’yı hissetmenin mümkün olmadığı albüm. bir başka hayal kırıklığı, bir başka iş için çıkmış cd. ama onlar da haklı, ninni çalsalar onu bile taparak dinleriz, hala seviyoruz.
zeigarnik
st. anger sonrası, hardwired öncesi metallica albümü. bana göre bu albümlerin başarı sıralaması da çıkış sırasına göredir. iyiye doğru ivmeli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol