özel dershanelerin kaldırılması

tamu
sonuçlar değil de bu sonuçların doğmasına sebep olan nedenler için çalışmalar yapılsa daha güzel olmaz mıydı, dünya o zaman daha iyi bir yer olurdu belki düşüncesini akla getiren durum.
fastjunkie
özel dersane sahiplerine dershaneleri kapattırıp o paralarla üniversite açma zorunluluğu gelse keşke. sonra kayıp trilyonlarla bu üniversitelere hocalar , çalışanlar getirilse keşke. hem böylece işsizlik de biraz olsun rahatlar belki de. hem üniversite mezunu insan sayımız artar hem de insanımız gelişir. çok mu ütopik oldu bilmem ki..
igor
konuyla ilgili olarak;

#800524

ayrica; katrilyon paralari ki katrilyon diye bir mevhum kaldi mi onu da bilmiyorum herneyse bu paralari sonucu ne olacagi bilinmeyen dershanelere aktarana kadar universitelere aktarmakla cok daha iyi bir sonuc alinacagi garantisinden yola cikarak her zaman soyledigim gibi ulkede bilimin aydinlik bir gelecegin garantisi olan universitelerin bu misyonu ustlenmesi cok daha yararli olacaktir. yoksa ne udugu belirsiz universiteye hazirlama dershanelerine verilen paralar hicbir fayda saglamayacaktir.


hayir simdi ben bunu yazdim ya gene muhafazakar olurum birilerine gore ona yaniyorum.
independence
2008 senesinde acilmi$ bu ba$lik.

ortaya kaldirilmasina dair fikir atilmi$ ancak "imkansiz" olarak nitelendirilmi$ sonra da unutulmu$ zaten.

sene 2012.

ba$bakanin aciklamasi $u $ekilde;

“dershanecilik olayını kaldıracağız. bundan kim gücenirse gücensin. kusura bakmasınlar. bu benim halkımın, vatandaşımın ortak talebidir. eğitim öğretime hizmet verecekseniz, okullaşın, okullar kurun. biz de sizden hizmet alımı yapalım ve sizin sınıflarınızı öğrencilerimizle biz dolduralım. bedeli neyse biz verelim. sizi açıkta bırakacak değiliz. biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de hizmetinize aynen devam edersiniz. bakıyorsunuz bu güzel bir teklif demiyorlar. niye, öbür taraf çok daha tatlı da onun için.”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21423232.asp

bilgi sozluk yazari akp iktidardayken bile iktidar partisinden daha once du$unmu$ bunu, hem de 4 sene once. hukumetin aklina ya yeni geldi, ya da ba$bakan dershanecilere sozunu geciremedi, ozetle bir $eyler oldu ve dershaneler kaldiriliyor.

gecikmi$ de olsa yerinde bir karardir. en azindan egitimde adaletsizligi onler, okullar ona gore egitim verir. malum dershaneye giden ile gitmeyen ogrenci arasinda ciddi anlamda bir fark vardi. bu fark $imdi ortadan kalkacaktir ama olay dershanelerin kapatilmasi ile de bitmiyor. dershaneyi kapatacaksin ama dershanede verilen egitimi nasil saglayacaksin ogrenciye? hah i$te, burada da milli egitim bakanliginin devreye girip okullardaki egitim kalitesinin kat be kat arttirmasi icap ediyor. bunun birinci yolu ise daha kaliteli egitimciler ve siniflara du$en ogrenci sayisinin azaltilmasi. bir sinifta 70 ogrenci ders gorurse o 70 ogrencinin yahut o 70 ogrenciye eitim vermeye cali$an ogretmenin gunahi ne? o siniftan nasil bir verim nasil bir ba$ari beklenebilir ki?

sinif sayisi artacak, egitmen kalitesi maksimum seviyede tutulacak, sinif ba$ina du$en ogrenci sayisi minimuma indirilecek. o zaman bir $eyler olur bu ulkede.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol