bilgi sözlük foruma donmesin servisi

stiger
burada forum moduna girip de "di mi lan? nası yendik, ama abi maç da fenaydı yeau" formatında yazan bilgiçler topluluğuna karşı kurulmuş topluluk. sözlüğe yazıktır, kınanmalıdır, ayıplanmalıdır.

ilgili düzeltmeler:
"di mi" yerine "değil mi?"
"nası" yerine "nasıl"

ilgili şarkı sözü:
"o kurnadan bu kurnaya çirkef sıçramış,
daha ilk yılında da 5.nesil yazar her lafa atlamış"

türk dil kurumu tanımı:

sözlük: bir dilin bütün veya belli bir çağda kullanılmış kelime ve deyimlerini (alfabe sırasına göre alarak) tanımlarını yapan, açıklayan, başka dillerdeki karşılıklarını veren eser, lügat

kurabiye
"kimse oha falan olmasın,
sözlükte okumanın yazmış olmak için yazmaktan daha değerli olduğu bilinsin,
her şaşı bakan zekeriya beyaz, her altına sıçan bebe değildir bilinsin,
sizin bizatihi kendinize ait yaşamınız ve yaşam alanınızdaki ayrıntılar bilgiçlerin zerre umrunda değil, farkına varılsın,
görüşlerin ya da bilgiçlerin kendilerine ait söylemlerinin nerelere dokunduğu, düşünce özgürlüğünün başkasının bireysel olarak onurunu zedeleyeceği boyutlardaki kısıtlayıcılığına dikkat edilsin," tadındaki söylemlerin derin ve anlamlı bir derlemesidir zannımca.
istenmeyenadam
bilgi sözlük foruma dönmesin,bilgi sözlük günlüğe dönmesin,bilgi sözlükte ideolojik tartışmalar olmasın,bilgi sözlükte tematik entryler olmasın gibi serzenişlerin dile getirildiği başlıklardan sadece biri.iyi tamam bunların hiçbiri olmasın da bilgi sözlük ne olsun diye sormazlar mı? sorarlar.en azından ben soruyorum.eyvallah bunların hiçbiri olmasın hatta sözlükte hiç entry olmasın o zaman sözlük bi sike dönmez,poşetinde kirlenmeden durur.bakalım o zaman huzura kavuşabilecek miyiz?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol