türbanlı fabrikasi

mademoiselle carole
fikrinin 1950 li yillarda ortaya atildigi, 1980 ihtilali/darbesinden sonra artik fizibilite calismalarinin da tamamlanmasiyla 1983 yilinda turgut ozal tarafindan temelinin atilarak ilkinin tbmm’ de kurulmasiyla, yurdun her ilinde ayrim gozetmeksizin itinayla insa edilen fabrikalarin ismidir.

uretim asamasi:
* hammadde olarak ilkokul cagindaki basi acik kizlar kullanilir.
* fikir destek unitesi calisanlarinin tamaminin erkek olmasina dikkat edilir.
* acele edilmez.

1- ilk olarak fabrikada kullanilacak hammaddelerin, evlerde fason olarak bir iki yil; uzerlerinde yontma, dogrultma ve kivamina getirme calismalari yapilmasina izin verilir.
2- daha sonra evlerden alinip fabrikalarda toplanilan kizlar bir montaj bandinin uzerine konularak, her biri kendi alaninda ehil uzmanlarca ince elenip sik dokunarak bir asamaya tabi tutulurlar. en onemli husus da; istedigi kadar sik elenip dokunulsun, kimsenin bir cop kutusuna atilmamasidir. kizlar bir sekilde montaj bandinin sonuna geldiklerinde zaten istenilen kivama gelmis olacaklardir.
3- montaj bandindan baslari turbanla bagli olarak cikan kizlar; fabrika ar-ge elemanlarinca cesitli okullara, devlet dairelerine, is yerlerine, buyuk millet meclisine girisleri icin; ogrenci, ogretmen, memur, ogretim gorevlisi, gelin (ki millet meclisine gonderilen kizlari kesfeden ar-ge elemanlari genellikle onlarla evlenirler de!) olarak ivedilikle (bakin burada acele edilir!) tasnif edilerek, fabrikanin en onemli asamasi olan montaj bandinin surekli calismasi icin sirkulasyon saglanir.
4- basa donulur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol