namaz kilan spider man

el menzile beynel menzileteyn
"ne demeli simdi?.. bir cigdemin topragi yirtisini seyredisim.."

yusuf hayaloglu bunlari yazarken hayal ediyormus besbelli ama ben gozlerimle goruyorum..

dini ogretim ve ahlaki egitim merkezleri olan medrese ve tekkeler kapatildiktan sonra dini kontrol altinda tutabilmek ve resmi hizmete mahsus kilmak icin olusturulan bir kurumun topragi yirtisini seyrediyorum ben..

her ne kadar bir kurum edasini tasimasa da..dusunun ki hala bir teskilat yasasi yok..her turlu yaptirim karsisinda aciz bir kurum..

mesela gecenlerde florte dini bir yorum getirdiler..ama bazi cevreler buna karsi cikti.."orumcek kafalilik"la sucladi..bu ne perhiz bu ne lahana tursusu..

1-bu kurumu sen kurmadin mi?
2-demokraside inanc ozgurlugu yok mu?
3-bilmedigin konularda yorum yapmak bilime aykiri degil mi?

hadi bunlari gec bir kalem..

boyle bir kurumun varliginin yetersizliginden, imam-hatip liselerinin acildigi bir ulkede din egitimine getirilen kisitlamalardan bahsedelim..

kur’an kurslarina getirilen yasaklar..12 yas siniri..vs.vs..komediye bakiniz..isteyen istedigi genel ve mesleki egitimle alakali ozel egitim kurumlari acabilirken dini egitim veren ne yuksekokul ne de ilahiyat acabilirsiniz..

12 yas sinirindaki komedi apayri..her alanda batiyi timsal gosteren parmaklar is din ve vicdan ozgurlugune gelince "obur tarafa" yoneliyor..prof. dr. ziebertz diyor ki:"12 yas dini egitim icin cok gec..avrupada din egitimi 5 yasindan itibaren basliyor" ve ekliyor "kiliseler camilerden daha aktif"

tum bu olanaksizliklarin cevreledigi bir kurumun kendi capindaki absurt cirpinislari bana dramatik bir komediyi animsatiyor..

once
(ara: demokrasi)
sonra
(ara: akil fikir)

edit:elma sekeriiii’nin "savundugun seyi anlamadim " mesaji ve sag alt kosedeki puan durumu isbu serhi elzem kilmistir..

hadi elma sekeriiii uslub nedeniyle anlamadi da sordu..be hey "anladim ve siktir git" edasindaki bilgic(!) lutfen bana izah eder misin?

-bu ulkede ozel dini egitim veren yuksekokullar veya ilahiyatlar acilabiliyor da ben mi habersizim?..

-ziebertz bunlari soylerken sarhos muydu?

-tekke ve merdeselerin yapilanmasi, cuma namazi sonrasi toplanan paralarla yapilamayacak kadar kompleks degil de ben mi rektum antrenmani yapiyorum?

-caresiz bir kurumun caresiz cirpinislarindan ote birsey degil de nedir bu kitap?
westkhan
ne kadar gerçek ne kadar yalan bilmiyorum ama saçma birşey ayrıca ne olursa olsun diyanet işleri iyi bir kurumdur(du) taki akp gelene kadar ama her haliyle o tekke ve zaviyelerden iyidir ve onların yetişridiği çarpık zihniyetten(a.selçukluları osmanlı ilk dönem türk medreselerini bu konuşmamdan tenzih ederim)
elma sekeriiii
bir gün barbie bebeklisini de yapsınlar, hatta ve hatta barbie bebeklerinin içine promosyon olarak bu kitap ve seccadeleri sıkı$tırıp koyuversinler daha da süper olur. çocuk alemi kızı erkegi toptan imana gelmi$ olur.

tövbe yarabbim.
angelus
konunun saçmalığından ötürü bilinçli bir şekilde bilgilenmeyip konuya vakıf olmadığım için zannediyorum islam dininin evrenselliğine atıfta bulunulmuş bir durumdur. böyle spider man namaz kılarken resmedilmiş, yarın da superman i iftar vakti orucunu açarken, fantastik dörtlü yü de dörtlü olarak haç vazifelerini ifa ederken görürüz. tövbe ya rabbim.
dayanikli ev kizi
la ne komik.
güldüm de güldüm yaa.
din elden gidiyo.daha neler yapsak acaba ki(?)
bence çocukları teşvik için çok iyi düşünülmüş.
yanlış anlamadım di mi diyanet çıkarmış bu kitabı.(yazıları okuyamadım.çok küçüktü.)kapak kimin fikri.çok yaratıcı imiş.kutluyorum kendilerini.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol