the bank job

igor
filmde, 35 seneden daha fazla bir süre önce londra’da meydana gelen olağandışı gerçek bir olaydan, cesur ve çözülememiş bir soygundan esinlenilmiştir. yönetmenliğini roger donaldson’ın yaptığı, başrollerde jason statham ve saffron burrows’un yer aldığı bu heyecan dolu gerilim filmi, entrika, skandal ve tehlikenin içiçe geçtiği bir bileşim olup, yapımcıları tarafından “cinayet, seks ve yolsuzluğun inanılmaz söylenmemiş hikayesi” diye tanımlanmaktadır.


yapım : 2008

tür : gerilim / suç

yönetmen : roger donaldson

senaryo : dick clement, ian la frenais

oyuncular :

jason statham
saffron burrows
stephen campbell moore
richard lintern
daniel mays
james faulkner
david suchet
peter de jersey
michael jibson

görüntü yönetmeni : michael coulter

müzik : j. peter robinson

süre : 1 saat, 50 dk.


kaynak:http://www.sinemalar.com
eldrun
banka soygunu ve statham’ı görünce tabi yine insanın aklına guy ritchie filmleri geliyor. o yüzden oldukça eğlenceli ve action dolu sanılabilir ama action neredeyse hiç yok diyebilirim. banka soygununun arkasındaki olaylar örgüsü gayet iyi, hatta esas değinilmek istenen şey banka soygunu değil. bir de hani filmlerde dersiniz ya yok artık bu kadarı da olmaz, abartmışlar diye. olayların gerçekten de olması esas işi ilginçleştiriyor. o zamanın teknolojisinin de yardımıyla kotarılıyor işler hep.

konu aldığı 1971’deki büyük baker street banka soygunu olayı ile ilgili filmden önce biraz bir şeyler okumak iyi olabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol