şanlıurfa devlet hastanesi

benduruyorumsebagitti
şanlıurfa’daki devlet hastanesi. deyip tanımı yapmış olalım. hatta bölge hastanesiymiş aynı zamanda. fazla bile oldu.

geçtiğimiz günlerde 1,5 yaşındaki çocuğa "yanlışlıkla" hiv virüsü taşıyan kan veren hastanedir aslında. 10 yıl kadar önce de bir kadına doğum sırasında verilen kanla hiv bulaşmıştı, aynı hastanede.

birşey dikkatimi çekti, bu kadar dikkat çekici şeyle birlikte: hastanenin kapısında dumansız ortam sağlıklı yaşam gibi bişeyler yazan bir afiş asılıydı. bazı sağlık faşistlerinin anlamadığı, belki asla da anlamayacakları bir meseleyi çok iyi anlatan bir örnek.

sevgili devletlularımız yıllarca bir kısım vatandaşa tütün ektirir, onu satın alır, işleyip sigara üretecek fabrikalar kurar. askerde bir dönem istihkaklar arasında sigara da sayılır. sigaradan yıllarca, tekel marifetiyle hem satış yapıp hem de iyi vergi toplayan, halihazırda da vergisini almaya devam eden devletimiz...

yahu tamam içmiyoruz, allah belamızı vermesin de...

hastanede insana hiv bulaşmasını da bir kanun çıkarıp yasaklayın, böyle birşeye sebep olanın da hayatını karartın be şekerler.

yemiyoruz bu ucuz sağlıkçılık oyunlarınızı. resmi verilere göre 2,5 milyon işsizin olduğu, nüfusun yarısından fazlasının açlık sınırında olduğu bir memlekette ne içelim, eroin mi?

bize eşit, adil, insanlık onuruna yakışır bir hayat kurdunuz da hala mı içtik bu zıkkımı?

ki içeriz de yani. sigara zararlı da alkol faydalı mı? bu mantıkla gidersek daha neler var sırada? kime göre zararlı-faydalı?

güzide ilimiz kahramanmaraş’ta hala alenen satılan maraş otu diye bir ot var. bilir misiniz sayın başbakanım?
eyvallah entrymi de alır giderim...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol