deepak chopra

akhillius
yazar, eğitimci ve doktor... hindistan’da tıp eğitimi gördü. 1970’te abd’ye göçtü. 1971’de new jersey hastanesi’nde stajını tamamladıktan sonra, aynı yıl endokrinolojide uzmanlaşmak üzere boston’a taşındı. birçok saygın tıp fakültesinde ders verdi. 1985’te new eng-land memorial hospital’da (boston regional medical center) personel şefi oldu. bu esnada transandantal meditasyonla, ayurveda olarak bilinen ve "hayat bilgisi" anlamına gelen eski hint şifa geleneğine ilgi duymaya başladı. geleneksel tıbbın kendisi için büyüsünü yitirmesinin peşi sıra işinden ayrıldı ve etkili bir ayurveda uygulayıcısı olan maharishi mahesh yogi’yle birlikte maharishi ayur-veda produckts international’ı kurdu. burada bir dizi bitkisel vitamin, çay, yağ ve koku üretti.

bir süre sonra bu uygulamalarına eşlik eden kitaplar yazmaya başladı. kısa zamanda sıra dışı bir kariyer yaptı. kitapları çok satanlar listesine girdi (örneğin ageless body, timeless mind - "yaşsız beden, zamansız zihin" bir milyonun üzerinde sattı); 35 dile çevrildi. kimileri ses ve video kasetlerine aktarıldı. bunlardan pek çoğu televizyon kanallarında gösterildi. dünyanın dört bir yanında seminerlere katıldı, konferanslar verdi.

1995’te chopra merkezi’ni kurdu. başkanlığını yaptığı bu merkezde, beden, zihin ve ruh sağlığıyla ilgili eğitim programları uygulanmakta.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol