milletvekili dokunulmazlığı

nostalji kralicesi
cok sacmadir. bu insan ne kadar yolsuzluk yapsin, ne kadar adi suc islerse islesin sirf milletvekili oldugu icin elini kolunu sallaya sallaya dolasabilir. buyuk bir ornek ise 60li yillarda cetin altan adalet partili milletvekilleri tarafindan ilkel bir sekilde dovuldugu zaman onu doven milletvekillerine karsi hicbir islemin yapilmamasidir.
elma sekeriiii
bir takım siyasilerin aslında seçim zamanındaki vaadiydi bu dokunulmazlık; kaldırılacaktı.
ancak bunu söyleyen insanın hapiste yatıp, ba$bakanlıgını oradan alması bu vaadine kar$ılık "hoberey!" etkisi yaratmı$tır.
velhasıl milletvekili dokunulmazlıgı kaldırılmamı$tır.

bana göre bu dokunulmazlık 1920 yıllarında devlet elitini halktan ayırmak ve verilecek olan mühim meselelerin hiç bir zan altında kalmadan yerine getirilmesini saglamak icin koyulmu$ bir yasadır.
bir milletvekili oylayacagı yasadan korkmayacak, kimseden de bunun yüzünden ne bir tehdit i$itecek ne de bir baskı hissedecek-ti.

ancak günümüzde bu, bu $ekilde yürümüyor ne yazık ki. millet vekili denilen ki$iler, milleti soyup sogana çevirmek için; bir takım insanları memnun edebilmek adına tbmm’de söz geregi olan görevlerini yerine getirmek üzere oradadırlar; canla ve de ba$la. ve ben bu ki$ilere kar$ı, isterse parlamentoyu e$ek çiftligine çevirsin, hiç bir $ey yapamamaktayım, yapamıyoruz.

çok ilkeliz be karde$im. söze ne hacet...
independence
kürsü dokunulmazlığı haricinde hepten kaldirilmasi gereken.

boylelikle milletvekilleri ulke aleyhine faaliyetler icerisine girerken bir kez daha dusunmek zorunda kalirlar. kandil'e cikarken, teroristle kucaklasirken, onlarca kisinin olumunden sorumlu olan canli bombanın taziye cadirina ziyarete giderken, yuzbinlerce dolarlik saati "hediye" olarak kabul ederken vs.

mutlaka kaldirilmali.
bezir
refah partisi zamanında doğru yol partisi'ne karşı şantaj olarak kullanmıştı şantaj dosyalarını. hatta adı da "refahmatik, yolsuzlukları temizler."e çıkmıştı.

20 mayıs 2016 itibariyle, bakalım dokunulmazlık dosyaları kim ve ne için kullanılacak? gerçi pek de düşünmeye gerek yok ama.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol