tanrının cinsiyeti

angelus
eski zamanlardan beri atalarımın ve şahsımın merak ettiği, ve fakat toplumun henüz buna hazır olmadığı için gündeme getirmeye çekindiğimiz bir konudur tanrının cinsiyeti. her şeyi çözüp, uzaya gidip, ekmeğe yapılan zammı da tartıştıktan sonra bu konunun da bu şekilde açıklığa kavuşmuş olması şahsımı ve şu an kemikleri toz/toprak olmuş atalarımı rahatlatmıştır. bu vesile ile teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum. evet.
gozlerihalacocuk
dünya nın en önemli ve aciliyetle cevaplanması gereken sorusudur. zaten böyle bir işi ancak türkiye gibi başka hiç bir derdi olmayan bir ülkenin evlatlarının yapması farzdır. daha önce çözdüklerimiz çözeceklerimizin teminatıdır :

- oruç u sevişerek açmak caiz midir?

mesela bu soru haftalarca tartışıldı, son zamanlarda hiç rastlamadım tv lerde demek ki çözmüşler. aferin onlara... şimdi sıra tanrı’nın cinsiyetini bulmakta...

sahi osmanlı avrupa yı parsel parsel alırken avrupa halkı neyi tartışıyordu? unuttum görüyor musun? hah aklıma geldi... melekler dişi mi erkek mi? tarih tekerrürden ibarettir değil mi... aktörler farklı sadece, aktörleri de kim siker zaten...
nickten yana sansim yok
güçlü olduğundan dolayı hep erkek olarak tasavvur edilmiştir. fakat biz biliyoruz ki islam dinine göre allah doğmamıştır, doğurmamıştır. doğurmadığına göre kadın değildir. doğmadığına göre de erkek mi değil mi? diye bir sonuca da varamayız. ve biliyoruz ki canlılar alemi sadece maddeden ibaret değil. melekler aleminde cinsiyet kavramı yoktur mesela. demekki tüm manevi varlıkları insan gibi düşünemeyiz. öyleymiş gibi düşünülürse olay içinden çıkılmaz bir hal alır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol