karamanoğlu mehmetbey üniversitesi

istenmeyenadam
28 mayıs 2007 tarihinde cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir.
3 fakulte, 2 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü den oluşmaktadır.
akhillius
şuan içinde sadece faal olarak gözüken tek iktisadi ve idari bilimler fakültesi vardır. herkes yeni bir üniversitenin kurulması hevesi içinde kendi cebini doldurma yarışındadır.

daha önceleri selçuk üniversitesi bünyesinde bulunmaktaydı. fakat azimle (!) kendileri bu bünyeden ayrılıp yeni bir üniversite olmaya çalışıyorlar.

fakülte binaları vardır beş senedir bitmeyen. sıvası yapılmayı bekleyen, öğrenci alıcaz bu sene deyip herkesi iki senedir uyutan bir yerdir. mersin üniversitesi rektörünü kurucu rektör atamışlardır ve asıl buranın adam olmasını sağlayan bir çok kişiyi saf dışı bırakarak kendilerine küstürmüşlerdir.

öyle bir şeydir ki bu heryerde geçerlidir,hemşehrilik, burada da uygulanmaktadır. pek sayın kurucu rektörümüz fakülte kantinini, ki sadece iktisadi ve idari bilimler kantini vardır, bir aylık kazancına vermiştir. bu da yaklaşık altmış bin liraya tekabil etmektedir. yıllardır burayı kusursuz işleten selçuk üniversitesi vakfını da bir kerede silmiştir.

hani derler ya, üniversite bacasız bir fabrikadır. hani olduğu yeri hem kültürel hem de ekonomik açıdan kalkındırır... evet burda onların hepsi var ama başka yerlerin insanların için.

eğitim olarak pek söylenecek bir şey yoktur zira hakikaten kalitedir. kimileri gazi üniversitesinde daha iyi olduğunu söylemektedirler. bir çok hocası tabanlıdır ve işlerini hakikaten iyi yapanlar yok değildir hani.
igor
bu universiteye baslayanlara daha ilk gunden "asla yatay gecisi dusunmeyin basaramazsiniz" denilmekte lakin daha ilk donemin sonunda basaran biri vardir.

(bkz: sevgilim)

not: maksadim universiteyi kucumsemek degil zihniyeti rezil etmektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol