çekin elinizi dinimin üzerinden soğutmayın beni

independence
ya$adigi toplumun her tarafindan din istismari, din simsarligi fi$kiran bireyin ofke dolu haykiri$i.

evet kendimden bahsediyorum.benim dinim bana, senin dinin sana.muslumanim ve musluman olmaktan memnunum, ama bana muslumanligi, islamiyeti ogretmeye kalkmayin.ben dinimi biliyorum, uygukarim uygulamam o benim tercihim, ama ben dinimi ve gerekliliklerini biliyorum.yaratici ile arama girmeye kalkmayin, beyhude cabalar bunlar.

hayir sakal da birakmayacagim, fes de takmayacagim, $alvar da giymeyecegim.benim dinim bana bunu emretmiyor, tipki anneme e$ime kizima turban tak demedigi gibi, car$af giy demedigi gibi.

cek ellerini dinimin uzerinden, inanclarimin uzerinden.bana dinimi ogretmeye kalkma, bana ogretmeye cali$tigin dini ben senden daha iyi biliyorum.dinim bana zorlama getirmiyor, sen kim oluyorsun da beni zorlamaya kalkiyorsun? din simsarligi yapmaktan vazgec, insanlarin inani$larini kendi arzularinin ve siyasi amaclarinin dogrultusunda yonlendirmekten vazgec.bu arzular sana hayir getirmez, getirmedi, getirecegini zannetme.

ben turban takani hor gormuyorum, sen de turban takmayani dinsizlikle suclama.ben, kapisina roportaj yapmaya giden gazeteciyi linc etmeye kalki$madiklari surece $alvar giyenleri de, takke takanlari da, sakal birakanlari da hor gormuyorum, sen de bunlari yapmayanlari hor gorme.ben siyasi manevralarla ilgilenmiyorum, benim hayatima bu manevralari sokma.ben devletinin sonuna kadar laik olmasi taraftari olan bir muslumanim, laikligi yeniden tanimlamaya cali$ma.ben zaten turban takanlarin da egitim hakki olmasini sonuna kadar savunan bir bireyim, sen universitelerde turban ismi altinda suni sorunlar yaratma.

cekin elinizi dinimin uzerinden, ben dinimi ve gerekliliklerini zaten biliyorum, eklemeler yaparak yeni bir din empoze etmeye cali$ma bana.

beni dinimden sogutma.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol