kurt milliyetçisi

gozlerihalacocuk
özgürlükçü sosyalizm tezlerinde azınlıkların çoğunluk olma hakkı vardır. bunun sağlanması devrimcilerin ve solcuların en önemli görevlerinden biridir. eşcinsellerden tutun, kadınlara, lazlara, kürtlere vs. ye kadar uzanır bu yelpaze. bunların varlıklarını devam ettirmesinin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. bu engeller varken bunlardan birine sen mensubu bulunduğun etnik köken, cinsiyet ya da cinsel tercihin fetişizmini yapıyorsun demek iyi niyetle bile olsa karşı devrimciliktir. bunu sol adına yapmak ise aymazlıktır.


sol her türlü ırk din v.s kavramından temizlenmiştir, bu bağlamda kürtler üzerindeki asimilasyonu savunan bir yerden bu asimilasyona karşı direnenlerin hepsini kürt milliyetçisi diyerek nitelendirmek doğru değildir. kürt halkının galeyana geldiği doğrudur, galeyana getirildiği de doğrudur ama kimin tarafından yapıldığı her zaman bulanıktır. bir yandan pkk nın diğer tarafta devletin baskısının arasında sıkışan halkı kimin galeyana getirdiği hiç bir zaman net olmayacaktır ama biz değil onlar yaptı demek iyi niyet işi değildir.


pkk diye bir örgüt vardır, çok can almıştır, çok can yakmıştır... ama 80 lerde ortaya çıkmıştır fiili olarak... ya diğer kürt isyanları ne olacak? onları da mı pkk çıkardı? suçlu lazımsa, militarizm dir, ötekileştirmedir, asimile etme çabasıdır. vatandaş türkçe konuş kampanyalarıdır. pazarlarda kürtçe konuşanı falakaya yatırıp insanları tarzanca konuşmaya mecbur etmektir... diyarbakır zindanlarıdır suçlu, ama kürtler değildir, ama türkler de değildir.


şimdi kürt halkından teslimiyet bekleniyor, çok beklerler! tanıyanlar ya da yazılarıma denk gelenler küresel sermaye iş birlikçilerini içinde yoğunlukla barındıran pkk yi her fırsatta eleştirdiğimi bilirler. bu yüzden yazımın yanlış anlaşılmayacağını umarak daha açık ifadelerle devam edeyim...


kürt milliyetçisi nedir? kürtlerin asimilasyonuna karşı duran herkes kürt milliyetçisidir . evet ezenlere karşı mücadele etmektedir bu kürt faşistleri(!)evet kendi kültürlerini yaşatacaklardır emin olun... sosyalistler de her zaman bu militarist politikalara karşı çıkacaklardır bundan da emin olun!

emperyalist devletlerden silah aldığı için pkk yi eleştirmek gerçekten güzel, ama bu eleştirileri yaparken türkiye nin silahlarını nereden aldığına da bir göz atmak lazım ya da dünya silah piyasasının kimin elinde olduğuna.


türkiyeli sosyalistler eşit özgür demokratik bir türkiye’de illa ki her türlü etnik mücadeleyi reddedecektir. ama o zamana kadar çizgisini yitirmeden, bazı grupların kuyrukçusu olmadan, emperyalizmle ve kapitalizmle olan çizgisine çok dikkat ederek kürtlerin yanında olacaktır. herkes gözlerini kapatsa da kürtler vardır!
k4rt4l
genel olarak "ben kürdüm ve bununla gurur duyuyorum" diyebilen insanlara denir.densin.iyi kamçılar çünkü...beni zamanında dışlamış insanları bi anda kucaklamamıda kimse beklemesin...
tokalon
ulus devlet kavramının güneydoğuda ki yansımasıdır.olmaması kaçınılmazdır zaten.sistemin doğurduğu birşeydir.hayıflanmak yersizdir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol