ankara doğalgaz abonelerine 150 dolar iade

independence
ba$ligi acmayip aslinda konuyu ankara ba$liginda yahut dogalgaz ba$liginda inceleyebilirdik, ancak o zamanda okuyani az olurdu ve bu sebeple bu konudan haberdar olan insan sayisi da azalirdi.

ankara dogalgaz aboneleri, abone olduklarinda odemi$ olduklari 150$ lik tutari tuketici mahkemelerine dahi gitmeksizin iade alabilecekler.

bunun icin yapilmasi gereken tek $ey, 12 mayis 2008 pazartesi gunuhttp://wwww.tudef.org.tr adresinde yayinlanacak olan dilekce ornegini doldurmak ve bu dilekce ile ba$kent gaz a.$. ne ba$vurmalari.alakali dilekce ile buraya ba$vuran tuketici 150$ lik fazladan odemi$ oldugu tutari geri alabilecek.

yanli$ anlamadiysam arzu eden para yerine 150$ tutarinda ek gaz da alabilecek.

haberin detayini $uradan da okuyabilirsiniz.

http://www.haberx.com/n/1105710/ankarada-dogal-gaz-abonelerine-2.htm
igor
dogruluguna inandigimiz hadisedir. soyleki;


anrarali doğalgaz abonelerine müjde !


federasyonumuz yöneticileri, tükoder ankara şube yöneticileri ve hukuk komisyonu üyelerimizle ile başkent doğalgaz a.ş. genel müdürü sayın veysel karani demir arasında makamında bir görüşme yapılmıştır.


sayın demir’le iletilmiş ve sorunlar geniş biz zaman aralığında tartışılmıştır.



yapılan görüşmelerde, tüm ankaralı doğalgaz kullanıcılarını ilgilendiren çok önemli iki konuda mutabakata varılmıştır.



1.) bilindiği gibi epdk’nın 13.11.2007 tarih ve 1379/17 sayılı kararı ile 2003-2007 yılları arasında ön ödemeli elektronik sayaç kullanıcısı tüketicilerden doğalgaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliği’ nin 36. ve 40. madde hükümlerine aykırı olarak tahsil edilen pil bedeli iadesine karar verilmişti.



anılan tarihler arasında yersiz ödenen pil paralarının nakden iadesi için tüketicilerin bizzat müracaatları gerekmekteydi. ancak federasyonumuza ve derneklerimize yapılan şikayetlerden bunun tüketiciler için bürokratik bir külfete yol açtığı belirtilmiştir. diğer yandan alacaklı tüm tüketicilerin iadeden haberi olmadığı da ortaya çıkmıştır.


federasyonumuz temsilcileri, tüketicinin herhangi bir müracaatına gerek kalmaksızın, bu kez ters mahsup yolu ile pil paralarının tüketicinin hesabına yüklenmesini talep etmiştir. sayın genel müdür bu talebi olumlu karşılamış ve sorumlulara gereken talimatı vermiştir.



yeni uygulama ile habersiz binlerce tüketici, müracaatlarına gerek kalmaksızın ilk gaz alışlarında pil parası kadar ilave gaz alacaklardır.



2- diğer bir konu ise bir kısım tüketiciden alınan 300 dolar tutarındaki doğal gaz sayaç bedeli ve abone ücretleri ile ilgilidir.


2005 yılında epdk’nın konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma sonucunda, ego’nun konut ve ısınma amaçlı doğal gaz kullanan abonelerde servis hattı mevcut ve bedeli ödenmiş olmasına rağmen; g-4 tipi (kartli ) sayaç kullanan abonelerden kdv hariç 150 doları sayaç bedeli alınması gerekirken "abonelik ücreti" adı altında 300 dolar aldığı belirlenmişti. fazladan alınan 150 doların tüketicilere iade edilmesindeki sorun görüşülmüştür. bu konuda tüketiciler, tüketici sorunları hakem heyetlerine veya tüketici mahkemelerinde hak arayışına gitmesine gerek kalmaksızın iade edilmeyen 150 dolarlık fazla tahsilatın bir dilekçe ile talep edilmesi durumunda iadae edileceği hususunda da mutabakata varılmıştır.


bu konuda hazırlanan dilekçe www.tudef.org.tr sitesinde “dilekçeler ve formlar” bölümünde iki gün içinde yayınlanacaktır. tüketicilerimiz bu dilekçeyi indirip doldurduktan sonra başkent gaz a.ş.’ye müracaat ederek 150 dolar bedeli geri alabileceklerdir.


kamuoyuna ve ankaralı tüketicilerimize saygı ile duyurulur.
bilinçli tüketici, örgütlü tüketicidir.



saygılarımızla


ali çetin

genel başkanı


kaynak:http://www.tudef.org.tr/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol