tuzla aydınlı hayvan mezarlığı

independence
pek cogumuz evimizde evcil hayvan besleriz ve onlara sanki cocugumuzmu$casina baglaniriz.ancak bu sevginin bir de kotu tarafi var.

eger evinizde beslediginiz hayvan akbaba, kartal, $ahin yahut su kaplumbagasi degilse omurleri cok uzun olmuyor ve bu hayvanlari yitirdigimizde sanki bir aile bireyimizi yitirmi$ gibi uzuluyoruz.

bu cok dogal bir uzuntu evet.

bir o kadar kotu yani ise hayatini kaybeden evcil hayvanlarimizi ne yapacagimiza dair bir fikrimizin olmamasi.bu fikirsizlik ve bilgisizligin sonucunda da ne yazik ki pek cogumuz hayatini kaybeden hayvanlarimizin olusunu cope atariz.

evet.ne yazik ki cope.

oysa istanbul’da bir hayvan mezarligi mevcut.


detayli bilgiler $u $ekilde.

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/09/25/527509.asp
independence
eskiden burada vefat eden dostlarimizin mezarlarinin basina mezar tasi konulabiliyormus ancak bir kac ipsiz sapsizin sikayeti sonucunda(mezarliklarin fazla süslü olmasi ile alakali sikayet) belediye tarafindan olen dostlarimizin mezarlarina mezar tasi konulamiyor. en fazla fidan dikilebiliyor yahut kucuk yuvarlar beyaz taslardan konulabiliyor.

defin icin bir ucret odenmiyor. bir form dolduruluyor ve bir kisi sizinle birlikte gelip dostunuzu defnediyor.
independence
telefon numarasi 0216 586 55 20 / 21 seklindedir. internette bulunan numarasina kimse bakmiyor, sanirim aktif degil artik o. ayrica haftanin 7 gunu sabah 10 aksam 16:00 sularinda ulasilabilir.
independence
minik prensesimi topraga verdim ben bugun burada. icim kan aglaya aglaya uzerine toprak atilmasini izledim ama sadece bir konuda icim rahat. cok guzel bir yer burasi. yesillikler icerisinde, agaclar icerisinde cennetten bir kose sanki. ali agaoglu halen kesfedememis burayi belli ki. calisanlari cok cok kibar ve kesinlikle hicbir ucret soz konusu degil. mezari kazan arkadasa emekleri icin 50tl vermek istedim almadi, israr ettim almadi, en sonunda kizdim aldi. hemen yaninda bir hayvan barinagi var, piril piril, tertemiz. kopeklerin kafesleri isil isil, bayildim. cok mutlu oldum o kopeklerin halini gorunce, bakimlarina sahit olunca. aci ile mutluluk ayni anda yasatti kendini bugun bana.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol