türkiye teknoloji geliştirme vakfı

igor
1991 yılından beri özel sektörümüzün ar-ge ve teknolojik yenilik projelerine destek sağlamakta olan türkiye teknoloji geliştirme vakfı (ttgv), avrupa birliği’nin lizbon bildirisi’nde de ifade edilen kamunun araştırma ve geliştirme desteklerini özel sektöre ulaştırmada ihtiyacı hissedilen yenilikçi ve dinamik aracı kanallara türkiye’nin sunduğu avrupa çapında başarılı bir örnektir.

farklı düşünce sistemleri üzerine kurulmuş olan kamu ve özel sektör mevzuatları arasında ihtiyacı gün geçtikçe daha fazla hissedilen köprülerden birini sağlayan ttgv, kamu fonlarının kullanımında insiyatifi özel sektörün ağırlığına veren, şeffaf, izlenebilir ve etkin bir mekanizma olarak varlığını sürdürmektedir.

ttgv’nin desteklerinin ana prensibini oluşturan geri dönüşlü ve yürütücü katkılı destekler, kamu fonlarının özel sektörün ulusal ar-ge harcamalarına daha fazla ağırlıkla katılmasını teşvik ederek "çarpan etkisi" sağlayan niteliği ile bugüne kadar ülkemiz ar-ge kapasitesine önemli faydalar sağlamıştır.

ttgv, özel sektör ve kamunun beklenti, ihtiyaç ve önceliklerini değerlendirmekte, değişen şartlara ve ülkemiz koşullarına uygun yeni destek mekanizmalarını geliştirerek, hizmete almaktadır. ttgv bugün içeride ve dışarıda teknoloji inovasyonu alanında aranan bir ortak olmuştur.

vizyon :

“ulusal inovasyon sisteminin oluşturulması, geliştirilmesi ve ekolojik sistemin korunmasına yönelik etkin rolünü sürdürmek; kendi alanında uluslararası platformda örnek alınan ana oyuncu olmak.”


misyon :

“ülkemizdeki teknolojik inovasyon faaliyetlerini destekleyerek, üreticilerin uluslararası rekabet güçlerini artırmaktır.”


kaynak:http://www.ttgv.org.tr
huni delisi
benim nacizane fikrim önce türkiye teknoloji üretme vakfinin kurulması yönünde.belki şöyle bir nüansı vardır bu vakfın zaten ulkeye teknoloji eskiyince geliyor bari biz onu geldiğinde biraz geliştirirsek cağımızın teknolojisine azcık benzetiriz gibi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol