evimde mutluyum ben

bitterend
kendisi taç reklam sloganıdır.fakat bu reklam son zamanlarda gördüğümüz en sinir hoplatıcı,mide kıvrandırıcı reklamdır kanımca.

şöyleki reklam filminde oynayan hanım ablalarımızın hepsinin üstünde sıradan ev kızı giysileriyle bir şarkı söylüyorlar.şöyle başlayan bir şarkı;

monoton diyorlar hayatıma
hadi ordan canım
perdeme bakarım ben renklenir günüm gecem...

şarkının ilerleyen bölümlerinde de bu hanım ablalarımızın hobileri arasında havlu katlamak,bornoz koklamak... gibi aktiviteler görüyoruz.

kendisini ev hanımı kavramına adamış insanlardır bunlar...çevremde gördüğüm çoğu ev hanımları gibi evdeki işini yapıp,sonra farklı şeylerle uğraşmazlar.bütün sağa sağı solu düzeltip, çiçek böcek koyarlar bolca evlerine.gazetelerin sadece magazin bölümlerini okurlar.televizyonda tek izledikleri serap ezgüdür.

havluları katlayıp mutlu olurlar işte.çalışamayacak eğitimsiz veya tutucu da değillerdir bu ev hanımı modeli.ama yine de oylarını beylerinin istediği partiye verirler.

en kötüsü, sadece reklam karakteri değil bunlar.nefes alıp verenleri var evet.

(bkz: evinde mutlusun tamam da)
(bkz: bir bak o evin dışında neler oluyor)
(bkz: hiç birşey yapmıyorsan düşün)
(bkz: aldığın nefes boşa gitmesin)
salome
hem temizlikten, hem bulasiktan, hem camasirdan, hem yemekten, hem utuden sorumlu olup nasil mutlu olur bir insan evinde bunu algilamakta gucluk cekiyorum. ya bunlarin hepsini halleden biri olacak evde ya da otelde yasayacaksin kardesim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol