videofon

independence
turk telekom’un cok yakinda gercekle$tirecegini duyurdugu goruntulu konu$ma hizmeti.adsl baglantisi olanlarin aradiklari ki$iler ile sabit telefonlarindan goruntulu olarak konu$abilme imkani.aylik 40 ytl tutarindaki sabit ucret ile mumkun olacakmi$ bu sistem.
independence
mayis ayinda ba$latilmasi du$unulen servis.yalniz kotali internet kullananlar icin cok faydali bir $ey degilmi$, zira dakikada 1mb civarinda baglantiyi yiyip bitiriyormu$.ote yandan videofon cihazlari ile ev ve i$yeri telefonlari aranamiyor, sadece videofon cihazlari aranabiliyormu$.

mayis ayinin ilk haftasindan itibaren(yani bu gunlerde) videofon cihazlari turk telekom yetkili bayilerinde gorucuye cikacakmi$.

not:cihazlarin fiyati ve videofon tarifesi henuz aciklanmadi.
angelus
lansmanı kurtlar vadisi nde iskender büyük isimli karakterin zannediyorum kendisini yakalatacağı düşüncesiyle herhangi bir iletişim aracı kullanmaması ve sonucunda gerçekleşen kendisine haber verilmeden işler çevrilmesi hadisesine ayar olup mahiyetindeki bireylere bu cihazı vermesi ve "artık bi bahanaeniz kalmadı ehehe" demesi ile gerçekleşmiştir. gören de zanneder ki ilgili cihaz bildiğin türk telekom un alt yapısını kullanmıyo da bana enigmavari bi hizmet sunuyor, kripto destekli bir konuşma sağlıyor a.k. sen hem yakalanmaktan korktuğun için cep telefonu kullanma, sabit bi hat edinme, ondan sonra "çok güvenli" diye türk telekom destekli görüntülü hizmetten faydalan. o da zannedilmesin ki telefon hattından gerçekleşiyor, en güvensiz sistemlerden birisi olan internet hattı üzerinden gerçekleşiyor, msn den zerre farkı yok. üstelik iki gün çalışıp üç gün hizmet vermeyeceğinin de pek bir garantisi olduğunu düşünmüyorum. evet.
igor
ozellikleri:

türk telekom videofon hizmeti sizlere geniş iletişim seçenekleri sunarak, en modern iletişim olanaklarından faydalanabilmenizi sağlar.

örn:

videofon ile; kendi görüntünüzü ve görüştüğünüz kişiyi aynı anda ekranda görebilirsiniz.

videofon cihazları ile internette dolaşabilirsiniz.

görüşme esnasında karşı tarafın fotoğrafını çekebilirsiniz.

sim kart okuyucu özelliği ile cep telefonunuza kayıtlı ev/iş numaralarını cihaza kopyalayabilirsiniz.

istediğiniz anda karşı tarafa görüntünüzün gitmesini engelleyebilirsiniz.


kullanım

türk telekom videofon hizmeti ile görüntülü haberleşebilmek için, türk telekom’dan temin edebileceğiniz yeni bir cihaza ihtiyacınız bulunmaktadır.

ev/iş telefonu ve geniş bant interneti (adsl, metro ethernet v.b) bulunan tüm türk telekom müşterileri bu hizmetten faydalanabilecektir.

bu hizmetten faydalanabilmek için, internet hızınız en az 1024/256 kbit/s olmalıdır.

görüşme yapacak iki tarafta da videofon cihazının bulunması gerekmektedir.

aramalar mevcut ev ve iş numaraları kullanılarak yapılacaktır.


görüntülü telefonu nasıl kullanacaksınız?

telefonunuzun ahizesini kaldırın.

aramak istediğiniz türk telekom videofon abonesinin ev veya iş telefonu numarasını 0+alan kodu+telefon numarası olacak şekilde tuşlayın (02124441444) ve yeşil renkli arama tuşuna basın.

ses görüşmesi başladığında “videofon gorüşme" tuşuna basın.

kendi gorüntünüzü daha büyük görmek veya ekranda sadece görüştüğünüz kişinin görüntüsünü görmek için “video modu” tuşuna basabilirsiniz.

karşı tarafa görüntünüzün gitmesini engellemek için “video durdurma’ tuşuna basabilirsiniz.

ahize kullanarak görüşme yaparken hoparlör (hands free) moduna geçmek isterseniz yeşii renkli arama tuşuna bastıktan sonra ahizeyi kapatın.

turuncu renkli tuşa basarak, görüşmenizi ahizeyi kapatmadan sonlandırabilir ve çevir sesini duyduktan sonra yeni bir arama başlatabilirsiniz.

sorun giderme:

telefon ve internet hattınız çalışıyor, ama gorüntülü telefonunuz çalışmıyorsa ne yapmalısınız?

1. adım: kablo bağlantılarını kontrol edin. (ethernet kablosu, modem bağlantıları, güç kablosu)

2. adım: lnternete bağlanıp bağlanamadığınızı bir kez daha kontrol edin. aynı modeme bağlı bilgisayarınız varsa oradan kontrol edebilirsiniz.

3. adım: ekranın sol üst köşesinde yer alan lan simgesinin üzerinde çarpı işareti var mı? eğer varsa, cihazınız sisteme bağlı değildir. görüntülü telefonunuzun fişini çıkartıp yeniden takın.


telefon hattınız calışıyor, ama internet hattınız ve
görüntülü telefonunuz çalışmıyorsa ne yapmalısınız?

1. adım: modem kablo bağlantılarınızı kontrol edin.

2. adım: modem ayarlarını biliyorsanız kontrol edin.

3. adım: ilk önce modeminizi açıp kapatın. modeminizin internete çıktığından emin olun.

4. adım: görüntülü telefonunuzu kapatip açın. internet hattınız çalışırsa görüntülü telefonunuzu kullanmayı tekrar deneyin.

önemli notlar:

• telefon hattınız borçtan dolayı kapalıysa, türk telekom videofon hizmetini kullanamazsınız.

• görüntü ve ses kalitesinde bekienmedk bir bozulma yasanıyorsa, aynı anda bilgisayarınızdan download işlemi yapılmadığına emin olun. (müzik, film indirme vb.)

• aradığınz kişinin telefonunun on-line olduğundan emin olun.

• arama yaparken, her zaman aradığınız numaranın kodunu çevirin.
insomnia jim
gereksizligi uzerinde yorum yapılır yapılmaz bilinmez ama bazı evhamlı aileler yahut sevgililer icin cok faydalı olan fakat karşı taraftanda bi o kadar zararlı olan zımbırtı.

-aloo askım nasılsın
+nerdesin mahmut cek elını kameradan gorceeeem dedim seni
-ole arkadaslarla yoldayız karanlık
+cekk elinii o kız seslerii neee
-tunelden geçiyoruz hadi optummm.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol