taner yazıcı

chatter
taner yazıcı, 9 şubat 1973 yılında bursa’nın gemlik ilçesinde dünyaya geldi. müziğe, ortaöğrenim yıllarında aldığı gitar dersleriyle başladı. kısa bir süre sonra grup platonik adlı ilk müzik grubunu kurdu. ortaöğrenimini tamamladıktan sonra, marmara üniversitesi güzel sanatlar fakültesi sinema-tv bölümü’ne girdi. üniversite öğrenimi sırasında da müzikten vazgeçmeyen taner, ilk profesyonel tecrübesini çeşitli barlarda yaptığı sahne çalışmalarıyla kazandı. bu yıllarda kurduğu arka bahçe, megafon, cümbür cemaat isimli gruplarla kış aylarında istanbul’da, yaz sezonunda ise güneyde çalışarak deneyimini artırdı. bir yandan da yüksek lisans eğitimiyle akademik kariyerini ilerleten genç şarkıcı, daha sonra solo performanslarla müzik hayatını sürdürdü. yirmibir yaşına geldiğinde ekonomik bağımsızlığını kazanmıştı.
1996 ekim’inde s müzik’le anlaşarak ilk solo albümünün hazırlıklarına başladı. yaklaşık iki yıl süren repertuar ve stüdyo çalışmalarının ardından “affetmedim kendimi” adını verdiği ilk albümü 1998 mayıs’ında müzik marketlerdeki yerini aldı.
albüm, garo mafyan, zeynep talu kurşuncu ve seda akay’dan oluşan çekirdek bir kadroyla hazırlandı. müzik yönetmenliğini, aranjörlüğünü ve beste yazarlığını garo mafyan’ın yaptığı albümde yer alan çalışmaların sözleri zeynep talu ve seda akay’ın kaleminden çıktı. bu üç önemli ismi bünyesinde barındıran albümde taner, buğulu sesi ve duygulu yorumuyla on parçaya hayat verdi. sözlerini zeynep talu’nun yazdığı, albüme adını da veren “affetmedim kendini” çıkış parçası oldu. hakan yonat’ın yönetmenliğini yaptığı klipte ise sanatçıya güzel manken tuğba yonat eşlik etti. melankolik renkler taşıyan şarkının hüzünlü bir ayrılık hikayesine dayanan senaryosunda, sevdiği kıza karşı affedilmez bir hata yapan bir gencin kendini affettirme çabası ve kendisine yaptığı özeleştiri canlandırıldı. uzun bir aranın ardından ikinci klibi hareketli bir parçaya çekildi. yine zeynep talu’nun sözlerini yazdığı “bana varacaksın”ın klip yönetmenliğini daha çok reklam filmlerinden tanıdığımız hakan kurşun yaptı. birbirinden güzel görüntülerin yer aldığı klip, albümünün başarısının uzun bir zamana yayılmasını sağladı.
romantik şarkıların yanı sıra baharın ve yazın çoşkusuna uygun hareketli parçalarda içeren ilk albümüyle müzik piyasasında kalıcı olacağının sinyallerini verdi. “kaderci”, “gönlümün sultanı”, “gün benim günüm”, “aynı perde”, “can kız”, “he de be gülüm”, “bir defa öleyim” ve “oyun oynama” albümde yer alan diğer parçalar oldu.
hoş görünümü ve sempatik kişiliğiyle de gençlerin kalbini kazanan taner, sahne çalışmalarıyla müzik hayatını sürdürüyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol