the sims online

chatlak
internet üzerinden oynanan the sims online geliştirildi. yenilenen sims online ile artık kendi eşyalarınızı yaratabiliyor, ve tek bir sim yerine aileler kontrol edebiliyorsunuz. daha önceden eklenen hayvan sahibi olma ve çok çeşitli giysi ve eşya seçenekleri de dahil.

ayrıca yenilenen the sims online’ın 14 günlük deneme sürümünü (1.2gb boyutunda), internet’ten indirip (sadece adsl ve kablonet sahipleri) ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. ancak oyuna giriş yapmak için, her ne kadar para alınmasa da kredi kartı numarası girmek gerekiyor. sonrasında oyuna devam etmek için ayda 9.55$ dolar isteniyor.



işte simsonline’nı sims’ten ayıran temel noktalar

konuşmaya başlayın
* karşınızdaki oyuncular ile rahat ilşki kurabilmek için küçük bir kutucuga ne demek istediğinizi yaziyor, söyleyiş biçiminizi ayarliyorsunuz (kizgin, mutlu, üzgün gibi 60 farkli iletisim kutusu)
karşınızdaki simlerin her biri başka bir oyuncu aslında, yani aslında gerçek insanlar ile konuşuyorsunuz.

hareketlerini sen belirle
satranç oynarken yenildin mi? aglayacak misin, gülecek misin, ya da çiglik atip, bir seyler firlatmak iyi bir fikir olabilir! ya da hoşlanmadığın biri tarafından öpüldün?!! sims online’da tepkilerinizi de siz ayarliyorsunuz.

en zengin giysi ve eşya arsivi sims online’da
* tüm sim’lerin birbirine benzememesi için oyun yapilan yarismalar ve internet arsivleri sayesinde yepyeni eşyalar, karakterler ve elbiseler ile zenginlestirilmis olan tso (the sims online) 500’den fazla yeni eşya, giysi vs. içeriyor.

sim(s)city’e hos geldiniz
* bu sefer bir mahalleden çok bir sehirde yasiyoruz, bos araziler, internete baglanan diger oyuncular tarafindan dolduruluyor. bu sims dünyasinda toplam 50,000 ev yer alacak. elbette, ilgiye göre yeni serverlar da açilacak ve ev sayisi artacak, oyuncu basina 3 karakter kontrol etme sansiniz var. sims’te oldugu gibi aile yönetmiyorsunuz, sadece bir karakter yönetebilirsiniz.

insanlarla vakit geçirebilmeniz için, ihtiyaçlariniz azaltilmis. bu sayede daha az uyuyup, daha az yemek yiyor, daha çok istediginizi yapiyorsunuz

oda arkadaşım
* karsiniza çikan simler aslinda baska oyuncular. bu oyuncular ile para birlestirip birlikte yasayabilir, is yeri açabilrisiniz. "web of friendships." adi verilen bir sistem ile kendinize net’ten arkadas bulabiliyorsunuz.

iş yeri açmak: gazino mu, pizzaci mi, yoksa tiyatro mu??
* artik popülerligimizle para kazanacagiz (digerlerine iyi davransaniz iyi olur!) , çünkü artik evimiz ayni zamanda is yerimiz. nedeni açık; kimse zamanini internet’in basinda sim’inin isten gelmesini bekleyerek geçirmek istemez. evinizde gazino, restoran, cafe vesaire açabileceksiniz.bir odaya kasa koyarsaniz orasi potansiyel bir dükkan oluyor (hot date’deki gibi). sim’ler o odadaki eşyalarla etkilesim kurmak için para ödemek zorunda.

daha başka???

*ana server’da farkli temalara (karlı, sahil, standart) sahip kesimleri olan şehirler, alphaville

*baskalarinin evine gidebiliyorsunuz; ev sahibi size bisey yapmaya kalkarsa (etrafiniza duvar örmek, kapiyi silmek vs..) world ekranina geçerek o evden çikabiliyorsunuz.

*sizi bir sim (baska bir oyuncu) döverse(!), onu gamemaster’a sikayet edebileceksiniz.

*siz internet’te degilken, eviniz(veya isyeriniz) offline oluyor ve insanlar evinize gelemiyor.

*maxis avrupa, amerika ve asya olmak üzere 3 server açabilirmis. yani asya’da japon mimarisinin, avrupa’da fransiz mimarisinin örneklerini görebilirsiniz.


http://www.simsonlinetr.net.tc
chatlak
süper bence...
ama yaşamak için savaşmanız gerekiyor. 14 günlük deneme oyununu oynuyorum. para kazanmak çok zor valla. insanlarla pıtır pıtır konusuyosunuz. herkesde yardımcı olmak istiyor valla. şahsen asılanını da görmedim daha. daha iyi anlaşmak için ingilizcenizin iyi olması gerekiyor. çat pat da idare ediyorlar ama. hatta türkçe konuşanlar da var.
eviniz olana kadar başkalarının evinde nerede sabah orada akşam takılıyorsunuz. hatta o kadar nazikler ki 20 dakkaya çıkıyorum roomate’lerin dikkatine diye haberdar ediyorlar sizi. daha çok yetenek geliştirin diye uyumak için çok zaman harcamıyorsunuz. 2-3 dak enerjinizin dolmasına yetiyor. online dediysek gerçek hayatla aynı değil zaman birimi 5-10sn’ye de bir dakka geçiyor.
sepulturk
maxis için tam bir hayal kırıklığı olan oyundur. milyon kadar oyuncu beklerken yaklaşık 40.000 civarında kalması oyuncu sayısının sims’in bir kere daha sıkı oyuncular için yapılmamış olduğunu gösterir. sims bir hatun kişi oyunudur ve bir hatun asla uğraşmaz online modlarla filan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol