pikatel usb

sinirsahibi
elkotek tarafindan ithal edilen usb adsl modem, cihaz besleme gerilimini usb port’tan aldigi icin adaptor kalabaligi olmaz, hotplug ozelligi olan makinelerde takip yukledikten sonra direkt olarak internete baglanilabilmesiyle puan toplayan donanim malzemesidir bir nevi.

kurulumu wan driver olarak yaptiktan sonra encapsulation ayari pppoe, vpi ve vci degeri sirasiyla 8--35 olarak ayarlanir. modem yaziliminin kendi olusturdugu dial up baglantisinin kullanici adi ve parola kismi girildikten sonra internete baglanilir. yanit alinamaz ise ayni arayuzden baglanti ozellikleri->ag iletisimi sekmesi secilir buradan tcp-ip ayarlarina ankara icin ilk dns server olarak 212.156.4.10 alternatif dns server ip olarak ise 212.175.13.34 yazilir ve tamamlar tiklanarak tekrar baglanti kurulur. yine basarisiz olunmussa telekom dombililik ediyor demektir.
sinirsahibi
bilgisayarin acilir acilmaz internete baglanmasi isteniyorsa asagidaki islemler yapilabilir.(xp icin): baslat->baglan>ilgili adsl baglantisi tiklanir.

cikan dial up baglanti arayuzune benzer arayuzde, sol alttaki ozellikler(properties) butonu tiklanir. yeni pencerede ise yukarida secenekler(options) sekmesi bulunur; burada en ustte bulunan numara cevirme secenekleri (dialing options) blogundaki 4 adet checkbox’in sadece en ustteki isaretli olarak birakilir, ya da hepsinin check’i kaldirilabilir.

bu pencereler okay’lendikten sonra tekrar baslat>baglan>ilgili baglanti sag tiklanir, sonra masa ustune bir kisa yol olusturulur. bu kisayol masaustunde sag tiklanarak kes(ctrl+x) islemi yapilir. tekrar baslat menusune donulur ve baslangic bolumune paste edilir. bir dahaki acilista baglanti sorunsuz olarak otomatik saglanacaktir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol