haşlama

instrument
instrument mutfağı sunar


dana bas bas bağırarak benim yahnim güzel olur demiş olsa da dananın birine kulak asmayıp haşlama yapalım biz.

dana etinin haşlaması için en güzel et yağsız olanıdır. yalnız kemikleriyle kaynatılmalıdır ki iliğinin vitamini tadı falan filan haşlamanın suyuna karışsın. isterseniz kemikleri etten ayırmadan kaynatıp yerken dişinizi kırın, isterseniz de kemiklerden ayırıp suya atın. daha sonradan kemikleri yemekten ayırmanız da kolaylaşır böylece. size kalmış.

haşlama için su gerekiyor. hatta bolca su gerekiyor. sırf suyunu bile içseniz faydalıdır. ama ete o kadar para verip sırf suyunu içerek bir salaklık yapmayın. etleri de yiyin. şimdi de içine koyacağınız malzemelere gelelim. doğranmış patates, havuç felan iyi gider haşlamanın içine. bunları bir güzel ayıklayıp soyup doğrayın suya atın. etleri de atın. baharattı tuzdu ne bulursanız koyun.

önceden 300 derece ısıtılmış tencerenin içinde bir süre kaynatın.
afiyet bal şeker olsun.

not: dikkat ettim de tariflerimi okuyup okuyup yemekleri yapıyorsunuz, beni hiiç yemeğe davet etmiyorsunuz. eti buldunuz haşladınız ne güzel ohhhh gel keyfim gel. çok ayıp çookk.
eflatun
suyuna karabiber , limon suyu ve arpa şehriye ilave ederek corba niyetine icebilirsiniz. harika olur bak benden de soylemesi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol