5 nisan 2008 fenerbahçe kayserispor maçı

mad
fenerbahçe’nin 2-1 kazandığı maç olmuştur.

maçın ilk yarısını kayserispor 1-0 üstünlükle kapamıştır. zaten her şey ikinci yarıda vuku buluyor. maç sonunda maçın kahramanı hakan sivriservi seçilmiştir combo yaparak.

fenerbahçe’ye komik bir penaltı vererek maçta eşiklik sağlanmıştır. toplasan 5 dakika durmayan maçı 5 dakika uzatmıştır. hadi uzattın neden 5 dakika dolunca bitirmiyorsun. 95.dakikayı geçtikten sonra fenerbahçe golü atıp 2-1 e getirmiştir maçı ki golde de ofsayt olduğunu bir tek yardımcı hakemin ve hakan sivriservi’nin gözünden kaçtı. tabi kaçar yardımcı hakem son 10 dakikayı seke seke tamamladı.

sonuç olarak "görev adamı" hakan sivriservi’ye tek şey demek kalıyor.

(bkz: teşekkürler sivriservi)
sepulturk
fenerbahçeli taraftarlar tarafından hakeme kin kusulan maç olmuştur. yıllardır onikinci adamız diye gezen fenerbahce taraftarının yerine onikinci adamlık yapan bir hakeme sahne olmuştur bu maç.

federasyon değiştiğinden beri bu ligde değişik işler olmaya başladı. yazmaya başlasam sonu gelmez, sözlüğün data alanı yetmez sanırım. her hafta yeni bir gelişme; saha kapatmalar, oyuncu cezaları, hakem hataları, hakemleri uzaklaştırmalar. garip çok garip.
angelus
ilklerin yaşandığı bir karşılaşma olmuştur. şu haftaya kadar hiçbir maç 90+ şeklinde uzamamış, kimse bu dakikalarda gol bulmamış, bulsa da garipsemiştir. öyle bir maç olmuştur ki dünyanın en centilmen takımları 90+ da gol attığı için diğer bir takımı zan altında bırakma sefilliği göstermiş, bu karşılaşma ile birlikte 2 yılda kazanılan 2 penaltı da zannediyorum artık fazla olmuştur. bu kadar “temiz el”in olduğu bir ligde bu kadarı da ayıptır. daha düne kadar hiç kimse 95. dakikada gol atınca sevinmemiş “olmaz, bu bize yakışmaz, derhal iptal edilsin golümüz” denilmiştir. bu maça kadar her şey yerli yerinde giderken bu maçtan sonra tüm dengeler altüst olmuştur. hiçbir takım bu maça kadar federasyon başkanlarının şefkatli ellerini saçlarında hissetmemiş, alınan kupalar bu başkanların aile bireylerine ithaf edilmemiş, veya “biz tümüyle bu yönetimin arkasındayız” şeklinde ilgili bireyleri pohpohlayıp çıkar kapılarını aralamamıştır. hepsi bu haftaya denk gelmiştir. ne yazıktır. zannediyorum çemkirmenin dozu bu maç sonrasında biraz daha artarsa atılan gol iptal edilecek, 3 puan da ağlamayana emzik verilmez mottosunu benimsemiş olan bu bireylerce paylaşılacaktır. negzel. evet.
enharista
verilen penaltıdan sonra kulak kabarttığım maçtır,bir ara 95. dakikayı gördüm fenerbahçe taraftarı olarak tasvip ettiğim bir durum değil, ancak sahanın için de ne oldu onu da bilmiyorum.
yönetime söyleyecek sözüm yok söylesem de bildiklerini yapıyorlar zaten, genel de bir maç iyi oynanır yok ofsaytı vermedi, yok serbest vuruş ve faul vermedi olur, kötü oynanır hakem ibne olur, hele de başka bir takımsa pislik atmayı pek severler bazı taraftarlar, kendi takımı hakem sayesinde yenildiğinde kıyametler kopar yönetimde eşitsizlik var federasyon onun bunun çocuğu olur.olur da olur.
evet maçtan zevk almadım çünkü takımım iyi oynamadı hakem aldı üç puanı ama üçün birinden daha fazlasını aldığını da biliyorum. abartmaya da gerek yok hoş değil.
imphotep
"hocam yapılır da bu kadar açık açık yapılmaz."dedirten maçtır.tamam anladık,şampiyonluk için çok önemli maçlar,bu işlerde de böyle aşikâr yapmak futbolcuların emeğine ayıp oluyor.koca koca adamlar kendilerini yerden yere vurdu.kaleci deivid’in yanına gitti,deivid gülüyordu."ben bilmem" gibisnden hareketler yapıyordu.haklı penaldı olsa..üstüne üstüne giderler adamın..maç sonunda ğağlıyacaktı hepsi hırslarından..fenerbahçe gibi büyük bir takıma yakışmayan bir maç oldu.hakemin de eline bilgi sözlük,gözüne gözlük..başka yerledi de muamma zaten.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol