expo 2015

sepulturk
izmir’de yapılacağı açıklanan organizasyon. ama gel gör ki bizim medyamızda adam gibi bir haber görebildik ne de bir tanıtım.

edit: nasıl oldu bilmiyorum ama milano’ya verilmiş daha sonradan.
newsted35
final gününe trt damga vurmuştur.öğlen saatlerinde cumhuriyet meydanında çıkacak sonucu binlerce izmirli "expo izmir’de heyyoooo" diye canlı bağlanan trt yüzünden sevince boğulmuştur.vali cahit kıraç platforma gelip sevinç çığlıkları ve rengarenk konfetiler eşliğinde konuşma yapmaya başlamıştır.cumhuriyet meydanında ki coşku canlı bağlantıyla paris’te ki delegeler ve salonda bulunanlara izletilmiştir.ama malesef o sırada oylama başlanmış fakat çıkan sorun nedeniyle yeniden başlamış ve kesinlikle bir oy dahi iki şehrin hanesine yazılmamıştır.buna rağmen akıllara durgunluk verecek bir şekilde trt’nin bu haberi vermesi akla mantığa sığmamıştır.
izmir’in expo’yu alamamasına mı yanayım, saatlerce cumhuriyet meydanında bekleyip tavuk gibi kızarmama mı yanayım, italyanlar’ın daha sonuç belli olmadığı halde hoplayıp zıplarken görüp sonuçlar açıklanınca bize götüyle gülmelerine mi yanayım, yoksa trt gibi bir kurumun bu denli acemice bir hata yaparak izmir’i rezil durumuna düştüğüne mi yanayım bilemedim.
bildiğim tek şey sudur ki izmir çok ama çok büyük bir fırsatı kaçırmıştır.kente yapılacak inanılmaz yatırımlar, şehrin turizm gelişimi ve özellikle anadolu kültürünün dünya’ya tanıtılması gibi birçok fırsattan olmuştur.
elma sekeriiii
anadolu ajansının rezilligidir.

ilk önce biz kazandık fakat daha resmi açıklama olmadı diyerek, haber merkezlerinin "güzel" haberi vermesine neden olur. daha sonradan ise ya yanlı$lık olmu$ pardon kazanamadık diyerek milleti dumurlara ugratmı$lardır.

devletin haber ajansı bu,evet!
fistikli domelyan
oylamalar sürerken içerden izmir bağrışları gelince kazananın izmir olduğu sanılmış ve dünyaya bu şekilde duyurulmuştur ardından ilk oylama geçersiz sayılmış ve delegeler bir oylama daha yapmıştır ve malesef izmirimiz kaybetmiştir
greyfurt
sayın deniz baykal "3 yıldır hükümetle birlikte çalışıyoruz" demiş.(kaynak:http://tinyurl.com/2orvte)

haberle ilgili 2 okuyucu yorumunuda paylaşmak isterim:
1-) belli oldu neden alamadığımız. (31.03.2008 21:55)
2-) burası kalmıştı elinin değmediği. (31.03.2008 23:37)

bu zat aynı habere göre;
expo 2015’i düzenleyecek kentin belirleneceği uluslararası sergiler bürosunun (bie) paris kongre sarayındaki oturumunda yaptığı aynı konuşmada şu şekilde ifadeler kullanmıştır:

"yirminci yüzyılın başlarında mustafa kemal atatürk önderliğindeki kurtuluş savaşı sonrasında kurulan türkiye cumhuriyeti ise 1923’ten beri hem türkiye topraklarında hem de dünyada barışın önde gelen savunucusu"

e ne olmuş diyebilirsiniz? biz oylamaya katılan ülkelerin en az 3 tanesiyle direk savaşmışız. dünyanın en aptal ingilizi, en embesil yunanı yada en beyinsiz italyanı bile türkiye’ye lobi yapmak için geldiğinde, trablusgarb’dan, musul kerkük’den, çanakkale’den, kütahya eskişehir muharebelerinden bahis açıp, sonrada lafı "evrensel barış bi şeylerine" bağlamaz.

deniz bey, paranı ben vereyim, git evinde otur.

not: yanlış anlaşılmasın. expo’yu alamamamızın deniz baykal’la direk olarak ilgisi var demek istemiyorum.
newsted35
deniz baykal’ın mükemmel(!) konuşması yüzünden belki kazanılacak organizasyon kazanılmamıştır(!).harcama yetkisi belki de en fazla olan ülkenin başbakanı recep tayyip erdoğan oylama günü paris’e gitmemesinin, romano prodi ’nin kararsız olan afrika ülkelerinin delegelerine çeşitli vaatlerde bulunarak oylarını almaları ve başbakanı orda bulunmayan türkiye heyetinin prodi’ye bön bön bakmasını hiçbir suçu yoktur.tek suç baykal’dadır.özverili bir şekilde çalışan recep tayyip erdoğan’ın tırnağı bile olamamıştır malesef.oraya gitmeyip burada otursa çok ama çok daha yararlı olabilecektir pek sevgili başbakanı gibi.
independence
sayin ba$bakandan ivedilikle "sizin gibi gavurlara verirler mi expo 2015 i" icerikli bir aciklama bekliyoruz.hayir yapmayacaksa boyle bir aciklama soylesin bize, biz elimizden geldigince gavur izmir konusunu isitir gundemi olu$tururuz.
greyfurt
sayın cumhurbaşkanımızın katılımıyla, türkiye cumhuriyeti’nin en üst düzeyde temsil edildiği seçim olmuştur. (bilmeyenler için söylüyorum; cumhurbaşkanlığı makamı, başbakanlıktan daha büyük)

buna rağmen sayın akrep nalan, sayın helin avşar ve sayın bizim karşı komşu’nun katılmaması elbetteki bende de soru işaretleri yaratmıştır.

ha yok eğer ikiside katılsaydı eminim birileri gene çıkıp "one öyle cümbür cemaat organizasyondan organizasyona koşulurmu? kim ödüyor o vergileri?" diye ahkam keserlerdi ya... neyse işte.

izmir hakettiği halde kazanamadı, kısmet bir daha ki seçime.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol