deniz ülke ariboğan

benduruyorumsebagitti
deniz ülke arıboğan bahçeşehir üniversitesi rektörü ve uluslararası hukuk ve politika (uhp) dergisi editörlerindendir. aynı zamanda akşam gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.

uluslararası ilişkiler profesörü olan deniz ülke arıboğan tanınmış eski istihbaratçı ve stratejist mahir kaynak’ın kızı ve eski tanınmış basketbolçulardan lütfi arıboğan’ın eşidir.

bir dönem demokrat parti’de siyaset yapan arıboğan 22 temmuz 2007 seçimleri öncesinde milletvekilliği adaylığından çekilmiştir.

benduruyorumsebagitti
birkaç gün önce yaptığı bir açıklamada:

"türkiye’nin önümüzdeki dönemde çok temel bir problemle karşı karşıya kalacağını,

iktidar partisinin kapatılması ve ergenekon davası’nın kürt sorununu çok ciddi biçimde türkiye’nin gündemine getireceğini düşündüğünü,

türkiye’de, bir devleti oluşturan bütün bacakların tümünün kırıldığının görüldüğünü, yargı sisteminin iflas etmiş durumda olduğunu...

türkiye’de çok ciddi bir uluslararası operasyon var. adım adım kürt devletine doğru gidiliyor. eğer masaya oturmasalar, bu böyle olacaktır.
...
böyle giderse, iki yıla kalmaz türkiye bölünür, kürt devleti kurulur." demiş akademisyen-yazar’dır.

kadim korkularımıza rağmen böylesi şok analiz-açıklamalara da hazır değiliz. sağdan soldan birçok kişinin bu görüşe ciddi yaklaşmasından anladığımız, tehlikenin var olduğudur. sağduyu-uzlaşma çağrıları kimden gelirse gelsin önemlidir, dikkate alınmalıdır ve tabii ki uygulanmalıdır.

armudun sapı üzümün çöpü diye, birbirimize düşmanlığı bırakıp ortak değerlerde birleşmeliyiz. klasik ama gerçek: hepimiz aynı gemideyiz o geminin adı türkiye. siyasi düşünceler ne olursa olsun, meseleler demokrasi içinde kalınarak, hukuk yoluyla halledilmeli. yalnız bu arada hukuk hal edilmemeli!


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol