microsoft flight simulator 2004

independence
$u ana kadar oynayabildigim en guzel ucak simulatoru.grafiklerin biraz daha iyi olmasi gerekliligini bir yana birakacak olursak, sistemi cok zorlamayan, abartili gereksinimleri olmayan super bir simulator denilebilir.

en guzel tarafi da ataturk havalimanindan havalandip yere bakiyorsunuz ki bir tane bile arac yok, trafik hakgetire.sanirim oynadiginiz her oyun sokaga cikma yasaginda ba$liyor, o gunlerde bile resmi araclar olur trafikte ama anlamadim ben.

neyse.o kadar kusur kadi kizinda da olur diyor ve 10 uzerinden 7 veriyoruz bu oyuna.
independence
en zevkli bolulerinden biri de kanada’da toronto merkezinde bulunan havalimanindan helikopterle havalandiktan sonra cn tower’in hemen yakinindaki beysboll sahasinin cimlerinin uzerine inmek.

cn tower’in yakininda oyle bir beysball sahasi yok da oyun beni yemi$se pis soverim.soracaz bakalim spoiled’e var mi oyle bir saha yok mu.

aha $oyle bir $ey oluyor.

http://www.bilgisozluk.com/helikopter_pilotu_indy.jpg
independence
toronto’da ucuyorsunuz, of havalimanlarini goreceksiniz, enfes, her tarafindan i$iklar fi$kiriyor, ne bileyim her 10 kilometrede bir muhte$em havalimanlari vs.

turkiye’de ucuyorsunuz ataturk havalimani’ni oyle bir yapmi$lar ki, goren marti surusu inecek oraya zanneder.hele sabiha gokcen havalimanindan bir boing kaldirmak pist di$ina cikmadan mumkun degil, daha motor son devrini bile almadan pist bitiyor.ini$ yaparken pistin sifir noktasindan tekerlekler yere degse bile sonuna kadar ucagin durmasi mumkun degil.basit bir cesna bile pist bitimine kadar duramiyor.

bu kadar da orantisiz yapilmaz ki ama havalimanlari.o piste birak ucagi helikopter bile inemez be.

ama cesna ile ya da gosteri ucagi ile bogaz koprusunun ve fatih sultan mehmet koprusunun altindan gecmek super keyif.denize cakilmadikca tabi.
ohannessenpetersburgerking
expansion packleri sayesinde havacilik tarihinin gelişimi boyunca üretilen ticari ucaklara ek olarak jet tepkili savas ucaklari ve farkli ticari ucaklar da ucurulabilmektedir. sirf bu oyunun keyfini cikarmak adina ekipmanlar alinmis, aletli ucuslar icin ucagin on konsolu ikinci bir monitore tasinmis, keskin manevralarda es ve dosttan sandalyeyi donus yonune dogru egmesi rica edilmistir. hatta canopy acilarak monitorlerin arkasina konan vantilator sayesinde ruzgarla meditasyon bile yapilmaktadir.
independence
oyun gercekten enfes ama biraz gerceklikten uzak.

hadi durust olalim, biraz degil bir hayli uzak.arkada$im ben ataturk havalimanindan kalki$ yapiyorum ama o anda ibneligim tutuyor ve kuleye caprazdan ucakla dalmak istiyorum.ulan altimda koskoca ucak var, nasil kulenin onunden girip arkasindan cikiyorum da ne kuleye ne de bana bir $ey olmuyor, tiris tiris yoluma devam edebiliyorum?

olmaz bu kadari diyecegim ama belki benim denyolugumdan oturu kimi ayarlari yapmami$imdir.onu da bilemedim $imdi.
independence
bu oyunla(eger realizm ayarlarini sonuna kadar acmi$saniz) bir binaya falan daldiginizda sadece az bir duman ve "crach" yazisi belirir ekranda.

sikerim lan oyle kazayi o zaman ben. agiz tadi ile bir binadan iceri girip alev cikartamadiktan sonra o duman oyunu yapanlarin gotune girsin hocam afedersin. nerde kaldi aksiyon nerde kaldi heyecan adrenalin. 11 eylulde allahin arabi amerikada binalara daldi da her sene 11 eylulde anilir bu olay. hayir ben istemiyorum ki birileri olsun, birileri yaralansin. eh be karde$im en azindan bir yangin cikart lan, boru mu ucak dalmi$ binana alow?
independence
oyunun en zor tarafi helikopter ile ucmak. havalanmasi cok kolay da sen onu duz gotur goturebiliyorsan. hadi bir $ekilde vardin gidecegin yere, insene hadi?

yok i$te, anla$ilan o ki helikopterle inmek her babayigidin harci degil. ucakla cok kolay ini$ yapabildigim koskoca havalimanina helikopterle inemiyorum ya, o koyuyor insana.
independence
bu oyunda $u sonuca ula$abilen kac ki$i var, lutfen benimle ileti$ime gecsin.

http://www.bilgisozluk.com/allahkabuletsin.jpg

demek ki boeing pilotu olup kaza yapsam, kimseyi gommeye defnetmeye falan gerek kalmayacak. direk ucakla birlikte kaza ile e$ zamanli gomulebiliyorum ben.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol