siyasi entry girmekten korkmak

elma sekeriiii
valla bu ülkede mümkündür. ifade özgürlügü derler, fikir özgürlügü derler, derler babam derler sonra bir bakmı$sınız sizin hakkınızda soru$turma açılmı$.

ha biz fikrimizi söylüyoruz burada evet, ama bir gün gelir de bu yazdıklarımızdan dolayı biletimiz kesilirse bu beklenmedik bir $ey olmaz benim için. zira 18 eylüldeki askeri darbede insanlar apolitikle$tirilmi$ "gidin top oynayın lan!" diyerek futbola sürülmü$üzdür.

onlar düşünmemizi istemezler, elimizi siyaset sahnesinden çekmeliyiz. onlar geberene dek konu$malı siyaset yapmalıdırlar, bi 50 yıl sonra artık siyasi elit degi$tiginde konu$uruz bu konuları belki.
koyun olmak bir zanaattır. gerçekten bak...



edit: eksi veren arkada$ korku sensin entry de sana girsin. öptüm.
dayanikli ev kizi
bu site içinse korku bence yersiz.hükümet vs. için bi şeyler söyleniyor yanlız tepki toplayan bu kesim tarafından zaten bir şekilde bastırılıyor.her alanda.savunmasını da yapanlar oluyor.
zaten din olgusunun olması rahatlığıyla istenilen söylenebilir.siyasi olarak ise ayrım sadece parti olarak ayrılıyor.tıpkı futbol taraftarlığı gibi.bu da sorun teşkil etmiyor.

düşünce özgürlüğü de zaten bir yere kadar bu her zaman da vardı.kitlen genişse başkalarının söyledikleri seni rahatsız etmez.ama değilse ve de diğer taraf sadece söylemekle yetinmiyorsa o zaman tehlikeli olandır kısıtlamalar kaçınılmaz olur.ne de olsa kurulu bir düzen var.
max
benim fikrim ’siyasi entry girersem başıma iş alırım bu nedenle uslu uslu oturayım’ fikrini benimsemiş yazar tipinin bu sözlükte bulunmadığıdır. sözlük içerisinde sağ görüş olsun sol görüş olsun birçok siyasi görüşü destekleyen yazar bulunmakta.bu yazarlar fikirlerini açığa vurmaktan hiçbir zaman çekinmemişlerdir çünkü bilgi sözlük konsept olarak budur zaten. herhangi bir kısıtlama olmadan bir konu hakkında görüşün ne ise belirtirsin. şimdi çok fazla siyasi entry girmeyen yazarlara bakalım.bu yazarlardan biri de benim.kendimi örnek aldığımda siyasi entry girmeyişimin en basit sebeblerinden biri siyasetin hayatımda herhangi bir yeri olmamasıdır. türban üniversitelere girmesin isterdim veya atatürk’e ve türk bayrağına hakaret edenlerin cezalarını çekmelerini.peki bu ve benzer görüşlerimi sözlükte defalarca yazmama sebebim siyasi entry girmekten korkmak mı? hayır bunun sebebi sadece fikirlerin siyasi partilere mal edilmesinden hoşlanmamam. insanları sağcı veya solca olarak sınıflandırmak, sempati duyduğu partiye göre değerlendirmek bana biraz ters hepsi bu. bu kadar yazı yazdıktan sonra bari siyasi görüşümü belirteyim de adet yerini bulsun. ben bir anarşistim...

p.s: muhteşem oyu almak için günde 5-6 kez bir görüşü aşırı derecede savunan fanatikleri ise hiç anlayamıyorum...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol