ateş böceği

imgoindeeperunderground
ugur bocegi ile karistirilir ama bu ugur bocegi degildir. rengi turuncudur, gece super parlar ates gibi gorunur bu sebeple kendisine ates bocegi denir.

ugur bocegi gibi bu bocegimizin de da sarkisi vardir ve fakat soyledir:
genclik basimda duman
ilk askim ilk heyecan
kovaladikca kacan
ates bocegi misin?
isimsiz kahraman
biri size ansizin hediye etmistir, kendi atesiyle yakmistir onlari, alir saklarsiniz. karanliktan urkmezsiniz artik, ates bocekleriniz vardir ve ufacik isiklari. tutarsiniz isitir, birakirsiniz i$itir. hem aydinlik, hem sicaktir artik yureginiz. ates bocekleriniz vardyr cunku, askynyzyn simgesi, koruyucusu, bilgesi...
carpediem
özelleşmiş proteinlerinin bulundugu bölge, atpdeki enerjiyi kullanarak ışık saçar. eger bir ateş böceginin fener kısmını su içinde ezip bir deney tüpüne koyarsanız, karanlık bir ortamda bir miktar atp eklediginiz takdirde tüpün tamamı ışık saçar. ilginçtir.
bok bocegi
çocuklar gördüğü takdirde aptal diyaloglar yaşanmasına sebebiyet veren böcek.. şöyle ki;

ateşböceği yakalnıp ailenin veledine gösterilir, hemen ardından süper bir soru gelir:

+dedeeeee bu pille mi çalışıyor?
her satanist kedi yamyamdir
karnındaki ışık organı sayesinde sürekli ya da belirli aralıklarla ışık çıkarır. erkek uçar dişiyse uçamaz.erginken beslenmez.enerjisini vücudunda birikmiş olan yağ dokusundan alır.larvalar salyangoz yemeyi sever.
duman
küçükken karanlıktan korkulurdu ama ateş böcekleri için her şeye değerdi onları görebilmek için bütün kuytu köşelere girilirdi sırf onları avuçlarının içine alabilmek onları daha yakından görebilmek için,o ışığını açar kapar ve sen sadece izlersin hiç korkmazsın ne karanlıktan ne ateş böceğinden.
instrument
her gece odamda bir kaç tane gördüğüm sevimli böcek. şaşkın bir şekilde ordan oraya uçuyorlarken ben onları hiç üşenmeden yatağımdan kalkıyorum ve incitmeden şefkatli ellerimle yakalayıp camdan dışarı bırakıyorum.

(bkz: sevgili günlük )
sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
çocukken mahallemizde gördüğümüz zaman çok sevinirdik ateş böceklerini.yakalamaya çalışırdık incitmeden,onların ışık saçmaları çok farklı gelirdi bize.hala da öyle,mahalle aynı mahalle,sokaklar aynı sokak.ama ateş böcekleri yok artık..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol