yetiskinler konuşuyor marco bir şey yapmis

benduruyorumsebagitti
kitaptan:"marco, böyle olmasını istemediğini söylüyor. onları korkutmaktı arzusu. onlar, burada görülmek istenmediklerini nihayet anlamalıydılar. marco, herkesin böyle düşündüğünü söylüyor. marco, bu şekilde konuşan yetişkinlerin isimlerini sayabilir. onların sadece cesaretleri yok. yetişkinler yan çizerler. marco, herkesin neden kendisine karşı olduğunu anlayamıyor. o sadece onlara biraz korku salmak istemişti ki, onlar anadolu’larına gitsinler. bunu herkes zaten böyle istemiyor mu? fakat diğerleri sadece konuşuyorlar. o gün çocukların üst katlarda yalnız olmaları ve aşağıdaki dairelerin boş olması tatsız bir tesadüftü. bu türkler belki de daha evcil olmalıydılar. her halükârda ebeveynleri suçlu. yangında iki çocuğun ölmesine marco çok üzülüyor. anadolu’da belki de daha güzel bir hayatları olurdu. ancak marco bu telaşı anlamıyor. şimdi herkesin türkleri severmiş gibi yapmasını anlamıyor. bu yalakalıkları duyunca midesi bulanıyor. daha önce hepsi başka konuşuyordu. marco’nun aslında hiçbir suçu yok."

solingen kentinde 29 mayıs 1993’te türklerin oturduğu bina kundaklanmış, büyük bir facia meydana gelmişti. 2’si çocuk 5 türk’ün hayatını kaybettiği yangından sonra yakalanan kundakçılardan markus gartman, 15 yıl hapse mahkûm olmuştu. schleswig-holstein eyaletinin lauenburg kentindeki albinus realschule isimli okulda 7. sınıfların almanca dersinde kullandıkları söz konusu kitapta solingen faciasıyla ilgili endişe verici ifadeler yer alıyor. facianın faillerinden marco’nun (markus gartman) ’aslında suçsuz olduğunu’ iddia eden kitabın ilgili bölümünde almanya’daki türkler hakkında da ırkçılığı körükleyen görüşler dile getiriliyor.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=664922

marco’nun yerine o.s. yazın, türkler’in yerine dink ya da başka hain(?)lerin isimlerini... yok aslında birbirinden farkları. dünyanın bütün ırkçıları kardeştirler!

almanya’da 30 bin türk’ün sahibi olduğu işletmelerde üçyüz bin "alman" çalışıyor. türkiye’de aynı durumu ermeni, rum, yahudi, rus... için düşünebilir misiniz? aman tanrım ülke elden gidiyor!

sadece almanya’da üç milyonun üzerinde türk yaşıyor ve bunların bir milyona yakını vatandaş! oy hakları da var! ve bunlar çadırlarda kalmıyor, büyük çoğunluğu ev sahibi. vatan toprakları satılıyor diyenlerin kulakları çınlar mı?

bazıları minareli binlerce camileri var. en son norveç’te bir kilise hem de satın alınarak camiye çevrilmişti. türkiye için böyle bir şeyi düşünebilir misiniz?

ne oldu, göğsünüz mü kabardı? ben vicdanınız kabarsın, düşünesiniz diye yazdım.




neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol