her şey dahil

independence
ismi uzerinde, her $eyin dahil oldugu bir sistem.turist bulamayacaklarindan endi$e eden tatil koyleri ve oteller, senelerdir bu sistemi kullaniyorlar.sistemin acilimi basit.sizden tatiliniz icin belli bir miktar para isteniyor ve deniliyor ki "odediginiz bu bedelden ba$ka cebinizden tek kuru$ cikmayacak".

ancak bu sistem bahsi gecen tatil koyunun y ada otelin sinirlari dahilindedir.eger siz tatil koyunden ya da otelden di$ari adim atarsaniz tek ba$inasiniz.di$arida harcadiginiz hicbir $ey muessese sahiplerini baglamaz dogal olarak.
igor
sicana kadar yiyip icmenin bir diger adidir. zamaninda bir ziyaret sebebiyle gidilen tatil koyunde, guzide yurdum insanlari da dahil olmak uzere nedense ruslarin bu sistemden pek bir memnun oldugu gozlemlerimden kacmamistir. guzide yurdum insani sicana kadar yer icerken, ruslar bir adim otesine gecmis ayni anda hem sicip hem yemek yeme gafletinde bulunuyorlar desem yanlis bir sey soylemis olmam.
heddodepaso
antalya’ya 5 milyondan fazla turist gelmesine rağmen, bu turistlerin, şehre beş kuruş bile para bırakmadan yiyip içmelerine ve çoğu antalyalı’nın göremediği sahillerin tadını çıkarmalarına sebep olan, bir anlamda yabancılara "biz yemiyoruz, buyrun siz yiyin." demek anlamına gelen, saçma sapan turizm sistemi.
sicaksutorbasi
magic life otel zincirinin türkiye ye yerleştirdigi bi sistemdir.fiyata her bok dahildir.müşteriler cıvıtır bi yudum bira içip isindi bu derler.otelcilerde biraya su kadar her ürünü kötü yapar ve müşteri kalitesi sürekli düşer.marmariste şöyle bir diyaloga şahit olmuştum.

turis biner gidecegi yere geldiği zaman inmeye çalışır tabi şöför yapısır
-nereye?
+e inicem ben.
-iyide para vermedin!!!
+benim tatilim herşey dahil.birde size paramı vereceğim?

dolmuşcu ana bacı sövüp salmıştır müşteriyi.
angelus
bu tür bir tatil anlayışına sahip olan bireylerin bunu tercih etmesinin en büyük nedeni sınırsız içkidir, arkadaş. ya da bu tür bir tatil anlayışına sahip olan tanıdığım herkes ağır alkolik a.k.
serpensortia
biraz önce zap yaparken rastladığım sabah programı.
suşi yemenin caiz olup olmadığını tartışıyorlardı. sanki suşi geleneksel türk yemeğiymiş gibi herkes dikkatle dinliyordu.
simplist
harcayacağı parayı öncesinden kestirmeye çalışan insanların tercih edebileceği tatil sistemi/konsepti.
ve fakat isminin oluşturduğu algıya kapılmadan içeriğini öğrenmekte fayda vardır. üç öğün yemek ve alkolsüz içecek çerçevesinde her şey dahil hizmet verdiğini lanse edip, odadaki klimaya ekstra yazan tesisler de var.
über/süper/ultra/çoğacayip her şey dahil olmadığı sürece alkollü olmasının da bir anlamı yoktur esasen. yerli alkollü içkiler seyreltik haldedir veya gün ortasında bitmiştr ve siparişi verilmiş, gelmek üzeredir. en iyimser ihtimalle en içilmeyecek saatlerde konsepte dahildir.
beklenti seviyeniz aç,açıkta kalmama ve ayağınızın yorgandan çıkmaması ise tavsiye edilebilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol