hüsamettin cindoruk

akhillius
hüsamettin cindoruk, (d. 1933, izmir). türk siyasetçi, milletvekili, 17. tbmm başkanı (1991-1995), dyp ve dtp lideri.

ankara’da çankaya ilkokulu’nu, atatürk lisesi’ni bitirdi. babası vasfi bey, annesi ganimet hanım’dır. 1954’de ankara üniversitesi hukuk fakültesi’nden mezun oldu. 1955 yılından itibaren avukatlık yaptı. yassıada duruşmalarında adnan menderes ve demokrat parti yöneticilerinin üç avukatından biri ve en genci oldu. demokrat parti parti üyeliği ile başladığı siyasi hayatını adalet partisi, demokratik parti, büyük türkiye partisi ve doğru yol partisi’nde il başkanlığı , kuruculuk, genel idare kurulu üyeliği görevleri ile sürdürdü.

14 mayıs 1985 tarihinde büyük kongre’de doğru yol partisi genel başkanlığı’na seçildi. genel başkanlığı siyasi yasağı biten süleyman demirel’e bıraktıktan sonra 16 kasım 1991 - 1 ekim 1995 tarihleri arasında tbmm başkanı seçildi.17 nisan 1993 günü dönemin cumhurbaşkanı turgut özal’ın vefatı üzerine 17 nisan 1993 - 16 mayıs 1993 tarihleri arasında vekaleten t.c. cumhurbaşkanlığı görevini üstlendi. süleyman demirel cumhurbaşkanı seçilince boşalan dyp genel başkanlığı için aday oldu, seçilemedi, bir grup arkadaşıyla dyp’den ayrılıp demokrat türkiye partisi’ni kurdu. dtp 28 şubat sürecinde kurulan mesut yılmaz başbakanlığındaki koalisyona katıldı ama kendisi görev almadı. 18 nisan 1999 tarihinde yapılın genel seçimde meclis dışında kaldı ve dtp genel başkanlığı görevinden istifa etti. ingilizce bilir, evli ve üç çocuk babasıdır.

mmkurabiye
bu akşam uğur dündar ile star tv ekranlarında bir söyleşi yapmakta idiler.
kendisine göre akp son kozunu oynuyormuş(teoloji ile olanını kastediyor.)
seneye olacak seçimlerde kazanamayacağını düşünüyormuş.
kim olursa olsun,ne düşünürse düşünsün bu hükümetin ekonomi ile ilgili vereceği vaadinin kalmadığını, kömür falan dağıtarak anca bir iki milyon kişiye ulaşabileceğini falan dile getirmesi, biraz da olsa olumlu bir gelişme gibi algılandı ,tarafımca.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol