dmitri medvedev

independence
ba$langic notu:pek cok turkce kaynakta ismi "dimitri" olarak gecse bile, yabanci kaynaklarda(orn:wikipedi) dmitri olarak gectigi icin ba$ligi dmitri $eklinde actim.

rusya’da bugun gercekle$en ba$kanlik secimlerinde, vladimir putin’in de desteklemesi sonucu, secimleri kazanacagina kesin gozu ile bakilan, $u andaki rusya ba$bakan yardimcisi.

hayat hikayesi ile alakali $u bilgilere ula$abildim.

moskova - st. petersburg kentinde 1965 yılında dünyaya gelen medvedev, 1987 yılında st. petersburg hukuk fakültesinden mezun oldu.yüksek lisans eğitimini 1990 yılında tamamlayarak “hukuk bilimleri doktoru” unvanını alan medvedev, st. petersburg hukuk fakültesi’nde 1990-1999 yılları arasında öğretim üyeliği yaptı.

medvedev, 1991-1996 yılları arasında st. petersburg belediye başkanlığı dış ilişkiler komitesi’nin hukuk danışmanlığı görevini de yürüttü.

medvedev, 15 şubat 2000’de putin’in seçim merkezinin başkanlığını yaptı, putin’in seçimleri kazanmasının ardından 3 haziran 2000’de kremlin’de görev aldı ve 30 haziran 2000’de gazprom yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

putin iktidarıyla kariyer basamaklarını hızla tırmanan medvedev, ekim 2002’de rusya devlet başkanı’nın milli banka konseyi’ndeki temsilcisi oldu, bu görevinin ardından 30 ekim 2003’te kremlin idaresinin başına getirildi. medvedev, nisan 2004’te de rusya güvenlik konseyi üyesi olarak atandı.

devlet başkanı vladimir putin’in her zaman gözdeleri arasında olan medvedev, mihail fradkov hükümetinde 14 kasım 2005 tarihinden beri başbakan birinci yardımcısı olarak görev yapıyor.

evli ve bir çocuk sahibi olan medvedev, rus hükümetinin iş dünyasıyla ilişkileri en yakın olan ismi olarak ve liberal dünya görüşleriyle tanınıyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/429107.asp
hepimizhiciz
daha önceki projeleri arasında türkiye üzerinden israil ve avrupa’ya doğalgaz satımı olan ve mavi akım’ın mimarı yeni başkan.
türkiye ile ilişkilerini bu nedenle iyi tutacağını düşünmekteyim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol