2 mart 2008 akp yi istemiyoruz mitingi

hepimizhiciz
tkp öncülüğünde yarın kadıköy’de saat 12:00’da başlayacak olan mitingtir. bir de bildirileri vardır.

bildirinin içeriği şöyledir:

değerli dost

"akp’ye karşı harekete geçmenin zamanı gelmedi mi" sorusu ile bir süredir çok sık karşılaşıyoruz. işçi örgütlerinden, öğrencilerden, aydınlardan "yarın çok geç olur" değerlendirmesi geliyor. denecek bir şey yok: şimdi değilse ne zaman!

türkiye komünist partisi, yurtsever cephe örgütleriyle birlikte, akp’ye karşı mücadeleyi gündeminin ilk sırasına yazmış durumda. gerici, işbirlikçi, piyasacı adalet ve kalkınma partisi’ne karşı mücadele, sömürü düzenine ve emperyalizme karşı mücadeledir.

ve bu mücadele daha fazla ertelenemez.

tkp, çalışmalarını yoğunlaştırıyor. bu çalışmaya samimi, ilkeli bir biçimde katılabilecek kesimlerle görüşüyor. ama öncelikli olarak emekçi kitleler, öğrenciler, aydınlar arasında yaygın bir örgütlenme sürecine giriyor. hedef, şubat ayında akp nedeniyle toplumun önemli bir kesiminde ortaya çıkan karamsarlık, korku ve hatta paniği tersine çevirmek ve memlekete sahip çıkma iradesini hızla çoğaltmak.

bunu yapabilecek güçteyiz. sizle birlikte...

daha fazla ertelenemez diyorduk, şimdi hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. bir ay boyunca yurt çapında toplantılar, etkinlikler düzenleyecek, çeşitli bildiri ve broşürler yayınlayacağız. akp tarafından patronların ve emperyalistlerin talimat ve yönlendirmesiyle hazırlanan anayasa tasarısının karşısına toplumcu anayasa ile çıkıyoruz. ek olarak, şubat ayının sonunda türkiye cumhuriyeti’nin nasıl bu hale geldiğine ilişkin bir kitap yayınlayacağız.

ancak akp yi istemiyoruz diyenlerin bunu göstermeleri ve istemeyenlerin sayısını artırmaları gerekiyor.

2 mart’ta istanbul’da büyük bir miting yapacak ve hep birlikte akp yi istemiyoruz diyeceğiz.

sesimizin daha gür çıkması için akp’ye karşı yürütülen çalışmalarımıza aktif olarak katılmak ister misiniz?

2 mart pazar günü kadıköy’de yapılacak mitinge katılır mısınız?

2 mart pazar günü kadıköy’de yapılacak mitinge katılması için bu mektubu ileteceğiniz başkaları var mı?

dostça...
hepimizhiciz
ayrıca söz konusu miting nedeniyle kadıköy’de bazı yollar trafiğe kapatılacaktır.

saat 08.00’den itibaren toplantı sonuna kadar, tıbbiye caddesine gelen akış, rıhtım caddesi, altıyol’dan rıhtım caddesine kadar tüm yollar, söğütlüçeşme caddesi’nden, rıhtıma inen ara sokaklar ve orgeneral şahap gürler caddesi trafiğe kapalı olacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol