hasta ve hasta vekilinin imzasi

enharista
yaptığım araştırmalar sonucunda ulaştığım hastanenin hiçbir sorumluluğu üstüne almadığı sanki hasta gelin bana her şeyi yapın kobay olarak kullanın ben ameliyat sırasında ölürsem arkamdakiler bundan hak iddia etmeyecekler agasınız paşasınız imajı veren metindir.

kabul ediyorum ki;
doktor tarafından tıbbi bir durumun ve hastalığın tanısı nedeniyle önerilen anestezi yöntemi tarafımdan açıklandı. yapılacak olan anestezinin riskleri ve bu riskleri arttıran faktörler bana anlatıldı. bana özellikli olanların yanısıra bütün risklerini, olası komplikasyonların ve doğurabileceği sonuçları anlamış bulunmaktayım. bana verilmesi muhtemel ilaçların kullanışı ve olası yan etkileri konusunda bilgilendirildim. anestezi sırasında aniden gelişebilecek hayati ve tehdit edici durumlar ve tedavi yöntemleri bana anlatıldı.doktora durumum, yöntem ve riskleri hakkında sorular sordum ve şüphelerimi ilettim. sorularım ve şüphelerim tartışıldı ve tatmin edici şekilde cevap verildi. anestezi işlemini gerçekleştirecek doktor dışında başka doktorun/ doktorların ve anestezi teknsyenlerinin de ameliyata girebileceğini bilmekteyim.


enharista
bir önceki entryimde belirttiğim paragraf sadece bir kısmıdır. ne diyoruz ıraktaki çocuklar ıraktaki insanlar savaşın gülleri bir adım ötemizdeki dünyanın en girift yaşamı, kendi insanlarımızın kobay olarak kullanılmasına dur diyor muyuz? evet insan başına kötü olaylar gelmedikçe yaşamadıkça ya da gözlemlemedikçe hiçbir şeyi bilemiyor. sinirimden sadece ilk paragrafı yazabildim bu metni hastane kendisi yayınlıyor ve katakulliye getirip insanlara imza attırılıyor.

bir şeyleri hararetli bir şekilde tartışınca bırakın bunları tartışmayı yanı başımızda savaş var açlık sınırı var diyoruz ekmek bulamayan insanlar var diyoruz, bunlar için bir şeyler yapıyor muyuz diye tribünlere oynuyoruz. insan olarak bunları kim hakeder ki...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol