jean baptiste lamarck

angelus
kullanılan organ gelişir, kullanılmayan pas tutar tezinin sahibidir. misal sikini yeteri kadar verimli kullanamayan bireyin siki bir zaman sonra düşer, bunu gören siksiz birey "olm madem sikim yok, beynimi kullanayım ben de" der ve beynini siki gibi kullanmaya başlar, iş bu nedenden dolayı ortalığı sik beyinli bireyler kaplar ki bunun da nedeni o beyni kullanmayı yanlış anlamasından mütevellittir.
imphotep
şahsi olarak tanışmasak da evrim gibi bir zırvayı destekleyici bir tez ortaya atmıştır.o zaman sorarım be ey sayın biyolog bozuntusu..;
biliyorsunuzki kalp damarlarında bir arıza cuktıdında ve ameliyatla değişeceği zaman ayak bileklerimizin arka kısmında bulunan "yedek parça" damarlar alınıp kalbe takılıyor..o zaman onların orda ne işi var..gerçi bu olayın bilimsel boyutunu ben bilmem ama kibar insanlar herşeyi tutaken iki parmağını kullanıyor götünü kaşırken bile eminim öyle yapıyorlardır.o zaman diğer parmaklarının düşmesi lazım..böyle bir örnek vermektense kendimin de ibret aldığım bir örnek vermek istedim..saçmaladıysam affolayoksa antitezimin arkasaındayım kanımın son damlasına kadar..
(bkz: adında hayır yok zaten pezevengin)
ederleziavela
bazı bazı tezleri, rektum kaslarına nufuz eden biyolog.

sikini yeteri kadar verimli kullanmayan bireyin testosteron seviyesindeki önlenemez artış, bireyin sikini düşüreceğine, aksine kaldırır.dolayısıyla, sürekli seks ya da masturbasyon yapan bireyin cinsel hayatı düzene girer. en azından erken boşalma gibi sorunlar bir nebze ortadan kalkar. tabii organ deyince akla "sik getirmek", bilinçaltında yatan eşcinsel güdüleri tetitleyeceği için, tehlikeli ve yasaktır.

bu mantığa göre; sike küçük bir halter bağlayıp porno film seyretsek, ne fayda?.

aslında lamarck, ekseriyetle kas ve iskelet sistemini baz alarak bu tezi ortaya atmıştır. gel gör ki, aklı sikinde insanoğlu tezi saptırmayadursun.

misal;

bir insan sürekli sağ koluyla ağırlık kaldırırsa, sol koluna oranla (sağ kolu) daha fazla gelişir.lakin burada gelişen kol değil kastır. kas, kolun iskelet yapısına etki eder.aslında kolu çalıştıran ne kastır, ne de iskelet. beyindir efendim. otonom sinir sistemi diye bir hadise var.lakin konumuz bu değil şimdi.


ederleziavela
hani belki anlamayan olur.

ek bilgi;

lamarck, bu gelişim teorisini evrim ile bağdaştırarak tepki toplamıştır. bir zebra’nın (vb) ağaç dallarında bulunan yaprakları yemek için yukarıya doğru hareket edişini, iskelet yapısının zamanla gelişmesine bağlamış ve hatta zürafa hayvancagızının zebra soyundan geldiğini iddia etmiştir.

lamarck’a göre canlılar, yaşamları boyunca kazandıkları özellikleri bir sonraki nesle aktarıyorlar. genetik bilim’in gelişmesi, dna’nın keşfi ile lamarck’ın gelişim tezi, katılım kanunları yüzünden geçerliliğini yitirmiş gibi duruyor..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol