cenaze yıkama kursu

imphotep
sivas’ın suşehri ilçesi’nde kadınlara yönelik olarak açılan cenaze yıkama kursuna katılan kursiyerler, tatbiki ve yazılı sınavdan geçti.

ilçe müftülüğü ve halk eğitim merkezi tarafından bayanlara yönelik cenaze yıkama kursu tamamlandı. kursa katılan 20 kursiyer eğitimlerin sonunda tatbiki ve yazılı sınava tabi tutuldu.

ilçe müftüsü yusuf bingöl tarafından yapılan sınavda kursiyerlere sözlü ve yazılı olarak 20 soru soruldu. yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan öğrencilere halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından sertifikaları verilecek.

yapılan kurs ile ilgili olarak açıklama yapan müftü bingöl, "ilçemizde 3 tane bayan cenaze yıkayan vardı. bunların 2 tanesi hayatını kaybetmesi sonucunda bir tane kalmıştı. vefat eden bayanlar olduğu zaman cenazelerini yıkama konusunda yıkayacak bayan bulamıyorduk. müftülüğümüzün girişimleri sonucunda halk eğitim müdürlüğü tarafından cenaze yıkama kursu açıldı. derslerimize katılan kursiyerlerimize ise cenaze nasıl yıkanır ve kefenlemesi konusunda öğrencilere ev ödevi olarak da bebekler ile cenaze yıkama ve kefenleme ödevi verdik tüm öğrencilerimiz bu ödevi tam olarak gerçekleştirmiştir" dedi.

[alıntıdır][sondakika.com]
greyfurt
ön bilgi: dünyada ki meslek edindirme kurslarında %5 başarı ve üstünü yakalayalanlar başarılı kabul edilir. (bu kursta %5 başarı olası gözüküyor. 2 ihtiyaca karşılık 20 eğitilen var)

ihtiyaca göre mesleki kurs verilmesi ülkemizin en çok gereksinim duyduğu olaylardandır. (konuyla ilgili varsayıp imam hatiplileri alacaklarına meslek edindirme kursunu bitirenleri alsınlar. imam hatipli olsun yada olmasın)

arıcı, kasap, cenaze yıkayıcısı... ne gerekiyorsa onun kursunu verin. insanlar meslek sahibi olsun, toplumun ihtiyaçları karşılansın, destekleriz.

ha birde tabi eğitimin kalitesinden ödün verilmeksizin olsun. 20 soruyla olaya dahil olmuş birinin, benim cenazemi yıkamasını istemem.

huni delisi
-evet sorusu olan.
+hocam korkuyoruz.
-evladım ölü bu nie korkuyosunuz.
+mesut kopya hazırlamıs ondan korkuyoruz.
-hieeeea bu ne..çabuk masama getir o kol ve kafaları bakiim.
/ipneler...piyoncular..götleer.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol