emekli milletvekili maaşınin 6000 ytl olması

huni delisi
böyle kararların jet hızıyla çıkmasına alıştık herşey gibi de zamanlamasını bukadar iyi tutturmaları taktire şayan bir harekettir.bir millet vekilinin sözü geldi aklıma kendisi şöyle bir açıklama yapmıştı utanmayarak zam ile ilgili:

-efendim mevcut piyasa şartlarında bu aylıkla geçinmemiz olanaksızdır.bu zam gereklidir.avrupadaki vekil maaşlarına bir bakınız aradaki uçurumu görürsünüz.

şaka değil bunu dinledim geçtiğimiz senelerde ismini ve cismini hatırlamadağım bir vekilden.yazıcak fazla birşey bulamıyorum etik açıdan.
idiamin
akp’li vekillerin mudahalesiyle metinden cıkarılacakmış.

grup yonetiminin ve genel merkezin de bilgisi yokmuş bu tasarıdan. her boktan haberi olan rte kişisi benim bile bilgim olan bir olaydan nasıl bihaber olabilir aklım almıyor.

esas merak ettigim ise madem ki yasadan cıkması için akp’li vekiller mudahale ediyor, peki bunu yasaya dahil eden kim acaba?
el menzile beynel menzileteyn
daha yeni 4,129 ytl olarak belirlenmis olan maasin zamlanmasi..(bkz: tasari)

isbu zam vuku bulursa vekaleten verilen gorevin iade edilmesini aksi halde bu zamdan rucu edilmesini taleb ediyorum hakim beg..

haksizmiyim begim? belki onlar kadar tebesir tozu yutmuslugum yoktur ama begim bende yeralti ocaklarinda az toz yutmamisim..belki vekil vukela takimi kadar isteyemem ama bende en az onlar kadar ehli nefsim..
zifir
açlıktan nefesleri kokan, kahvaltıda yiyecek havyarı içeçek şampanyayı bile zor bulan, küveti dolduracak süt bulamadığı için temizlenemeyen, yırtık pırtık adidaslarla, converslerle dolaşan, mercedes, bmw vs marka arabalarının tamir ücretini ödeyemeyen zavallı millet vekili ailelerine ufacık bir yardım mahiyetindeki yasa.
chatter
olur mu canım onların ihtiyacı var yazık alsınlar analarının ak sütü gibi helal olsun dememizi düşünmüyorlar heralde.yaptıklarının karşılıgında aldıkları paranın yarısı bile çok.doguda kahraman askerimiz canı pahasına lanetlenmiş o teröristlerle çarpışırken zam söz konusu bile olmuyorda milletvekillerinin misafiri geleni gideni çok diyemi bunca milyar zam oluyor bir anda? nerde demokrasi ? nerde adalet?kaç milyar zamla beraber çogu emekçinin hayatı boyunca birarada göremedigi parayı bir ayda cebe indirirken hangi adaletten bahsediyor bu vekiller bu yöneticiler devlet büyükleri(!).ama onlar alışmış bogazlarından ne kadar çok haram lokma geçerse o kadar mutlu oluyorlar ,ne kadar çok fakirin fukaranın hakkına tecavüz ederlerse o kadar çok başları göge yükseliyor.ama şunuda unutmasınlar bu dünyanın öteki dünyasıda var.o zaman vekillik söküyormu acaba?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol