ercan ırmak

huni delisi
1956 yılında eskişehir de doğdu.
müzik tutkusu, çocukluk yıllarında kaval çalarak başladı. bu tutku onun önce bursa ya, sonra istanbul a yerleşmesine neden oldu.

1980 yılına kadar bir çok sanatçının albümünde kaval çalan irmak, aynı yıl, merhum aka gündüz kutbay ın ve besteci vedat yıldırım bora nın önerisi doğrultusunda, neyzen aka gündüz kutbay ın hediye ettiği mansur ney ile neyzenliğe ilk adımını attı.

yurtiçi ve yurtdışında konserler veren ve çeşitli albüm çalışmalarına katılan irmak, 1999 da kompozitör ilyas mirzayev ile tasavvuf senfonisi nin 1. bölümünü çukurova devlet senfoni orkestrası eşliğinde adana da seslendirdi.

istanbul, antalya, bursa devlet senfoni orkestraları na ve crr senfoni orkestrası na solist olarak katıldı.

ilyas mirzayev ile birlikte hazırladıkları ney konçertosunu; prof. saim akçil yönetimindeki tekfen filarmoni orkestrası ile istanbul (uluslararası istanbul müzik festivali), ankara, izmit, izmir, bursa da ve yurtdışında; japonya, bakü, almaata, bişkek, taşkent, selanik ve brüksel de seslendirdi. piyanoda ilyas mirzayev ile berlin filarmoni orkestrası nın konser salonunda ve viyana da klasik türk müziği eserleri ve anadolu ezgilerini seslendirdi.

hamburg, londra ve istanbul aya irini konserlerinde; mirzayev in hazırladığı, şef howard girffiths yönetimindeki london mozart players orkestrası ile güher ve süher pekinel kardeşlerin de solist olduğu, "janus in orient" adlı eserde solist olarak ney üfledi.

ney konçertosunu; 20 ocak 2006 da şef fahrettin kerimov yönetiminde, bursa da, bursa devlet senfoni orkestrası ile, 6 - 7 nisan 2006 da şef naci özgüç yönetiminde ankara da cumhurbaşkanlğı senfoni orkestrası ile seslendirdi.

şef saim akçil yönetimindeki, tefken filarmoni orkestrası nın verdiği konserlerde; ilyas mirzayev in hazırladğı üç denizin senfonisi nde, 2 ekimde bürüksel de 4 ekimde paris te 5 ekimde berlin de solist olarak ney üfledi.

halen, kültür bakanlığı devlet modern folk müziği topluluğu nda ney sanatçısı olarak görev yapmaktadır.

http://www.neyzen.com/ercan_irmak.htm

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol