askerlik muaf dilekçesi

enharista
(aşağıda anlatılan bu olay resmi kayıtlardan alınmıştır.)
saygı değer hakim bey…

saygılarımla size açıklama özgürlüğümü kullanarak bazı şeyleri bildirmek istiyorum. umarım bu durumu en kısa zamanda açıklığa kavuşturursunuz. su günlerde askerliğe çağrılacağım. adım cafer keskin bıçak. 24 yaşındayım ve su anda 44 yaşında olan mahmure adındaki dul bir bayanla üç yıl önce evlendim. evlendiğim kadının su anda 25 yaşında “düriye” bir kızı var ve babam ferit keskin bıçak ise bu bahsetmiş olduğum üvey kızım düriye ile geçen yılın ocak ayında evlendi.

böylelikle babam, karımın kızı ile evlendiği için damadım olmuş oldu.ayni zamanda, üvey kızım da babamla evlendiği için üvey annem olmuş oldu.karım geçen sene benden hamile kaldı ve “kamil” adını koyduğumuz bir oğlumuz oldu.

oğlum kamil, üvey kızım düriye’ nin erkek kardeşi ve ayni zamanda babamın da hem kayın biraderi ve hem de torunu, üvey annemin de erkek kardeşi olduğu için benim de dayım oldu. babamın esi yani üvey kızım düriye geçen sene kasım ayında babamdan bir erkek çocuğu dünyaya getirdi ve adini “arif” koydular.

arif’te babamın oğlu olduğu için benimde erkek kardeşim ve de kızımın oğlu olduğu içinde benim torunum oldu. yani ben de ayni zamanda torunum olan arif’in erkek kardeşi oldum. ayrıca bir annenin evladının babası esi olduğuna göre, bende eşimin kızının babası olmuş oldum. aynı zamanda kızımın erkek çocuğunun da erkek kardeşi olmuş oldum.

kısacası ben şimdi aynı zamanda üvey kızım düriye’ nin oğlu arif’in de büyük babasıyım. sayın hakim bey sizden ricam benim askerlik görevinden muaf olmam yönünde karar vermenizdir. zira şuan da ben, babam ferit keskin bıçak’ın oğluyum, babamın üvey kızımdan olan oğlu arif keskin bıçak’ın büyük babasıyım, aynı zamanda babamın torunu olan oğlum kamil keskin bıçak’ın babasıyım. bu durumda sizde iyi biliyorsunuz ki mevcut kanunlarımız uyarınca büyük baba, baba ve oğul aynı zaman da askerlik yapamazlar, cafer keskin bıçak.

sonuç :


adıyaman ili ... ilçesi ... asliye hukuk mahkemesi’nce... adli tabiplik
raporunda belirtilmiş olan psikolojik rahatsızlıklarından ve (!) aile içindeki dengesizliklerden dolayı cafer keskin bıçak’in askerlik hizmetinden muaf tutulmasına ve askerlik şubesindeki dosyasına bu şekilde işlenmesine karar verilmiştir.
independence
bu kadar zekice yazilan bir dilekcenin sonucunda mahkemenin bahse konu olan ki$i icin "psikolojik rahatsizligi var" $eklinde betimlemede bulunmasi, ustelik de bunu adli tabiplik raporuna gore degerlendirmesi kisacasi adli tabipligin bu ki$i icin psikolojik rahatsizlik te$hisinde bulunmu$ olmasi akla zarar.adam dupeduz cin gibi be.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol