insanların hakkınızda yorum yapması

elma sekeriiii
insanların sizin hakkınızda açıkça ne dü$ündügünün göstergesidir.

sizin için konu$an insanlar eger ki iyi niyetlilerse, ki konu$ma tarzlarıyla bunu size belli ederler, sözlerine biraz da olsa kulak asmanız vaciptir.
ha eger kötü niyetlilerse sizi yermek kırmak için konu$uyorlarsa hiç takmamanız, ya susmanız yada çat diye cevaplarını yapı$tırmanız vaciptir.

velhasıl her insan kendi yaptıgından sorumludur, ba$kasına göre ya$adıgınız hayat sizin degildir. belirli kurallar içerisinde ne yaptıgınız yalnızca sizi ilgilendirir.
salome
bayilir bizimkiler guzel yorumlar dinlemeye ama is elestiriye geldiginde yapici elementler toplamak amacli dinleyene pek rastlanmaz. kendini pek muhimser, bizimkiler!
angelus
hayvanların hakkınızda yorum yapmasından daha güzel bir olaydır. "hayvanlar" diyorum ama ironi yapmıyorum. bildiğiniz hayvanlar. kedi, köpek, su kaplumbağası gibi. insanın psikolojisi bozulabiliyor. özellikle su kaplumbağaları yaptığı zaman. hele bazen yemini felan geç veriyosunuz bi trip bi trip. sonra arkanızdan atıp tutuyorlar bir de. neyse. evet.

edit: "hayvan" dedik diye yine bi tripler, yine bi tripler.
elma sekeriiii
ha bir de insanlar hayatlarındaki koca koca pi$manlık ve hatayla dolu kocaman açıklara bakmazlar da sizin yaptıgınız yanlı$lar onlara batar.türk milleti böyledir. aglanıp vahlanmayın. bu millet yargısız imfaz da yapar asar da keser de... önyargısı mı??? hiiiiiiiiiiç bitmez!
el menzile beynel menzileteyn
farz i kifaye’dir..soyle ki "emr i bil maruf neyh i anil munker" yani "iyiligi tavsiye et kotulukten alikoy" farz-i kifayedir..

tenkid muhakkak ki elzemdir zira hafiza i beser nisyan ile maluldur..lakin ehline birakmak gerek bu isi..ehlinin tenkidi digerlerini bu yukumlulukten kurtarir..

neymis efendim gereksiz yere cene calmak golge olmakmis..

boylelerine nacizene tavsiyemiz..

"golge et ama golge olma"..

edit: semantik elestirileri soylemiyorum bile

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol