cia den işkence itirafi

rdm
cia itirafta bulunduğu için sağolsundur. gönüllerimize su serpmi$tir bu itirafla liakin meraktan geberiyoduk, içimizde ku$ku tilkileri cirit atıyodu acep hakketten i$kence yapıyolar mı sorusu beynimizde uğulduyodu. hatta bazen o kadar insanı guantanamo ya sırf sevgilerinden mıncıklamak için götürdüklerini bile dü$ünür olmu$tuk.
içimdeki derin $üpheleri dindirdiği içim minnettarım cia e! lakin ayıp etmi$ler isimlerini ya da kurumlarını afi$e ederek. itiraf.com var di mi misler gibi? oraya aic diye nick alıp yaptıkları tüm pislikleri yazsalardı en azından kurumlarını afi$e etmeyeceklerdi. biz zaten anlardık büyük cia fanı olarak.

biz sizi biliyoruz be sevgili o.ç.ları. ( guantanamo yolcusu olmamak adına sansürledim)
huni delisi
itirafçı cıa mensubu petersburg johanna takma isimli görevlinin ağzından:
"önce ben popsuna tekme attım tabi adam buna çok sinirlendi delikanlı ol lan diye çıkıştı.bende ağzına ağzına vurdum.baktım ölmüş ses etmeden elimi yüzümü yıkadım.başkan geldi sorgu için bu adam ölmüş dedi bana bakarak.bende ölüm allahın emri ayrılık olmasaydı diyerekten olaya intihar süsü verdim..."
greyfurt
topu inşaata kaçan tini mini çocuklar tehlike yaşamasın diye kendi ajanlarını yollayacak kadar şefkatli ve merhametli bir kuruma atılmış kuru iftiradır.

tek bir kişinin itirafları ile bir kurum aşağılanamaz, suçlanamaz. hem o işkence görenler kimbilir ne yaramazlık yapmışlardır. artık kopyamı çektiler? amerikan marşında sırayımı bozdular? bilemem. tek bildiğim cia çok cici bir örgüt olup, her yıl doğal olmayan sebeplerden ölen, sakat kalan, açlık sınırında yaşayan milyonlarca insanla hiç bir alakası yoktur.

yalakayım sana ezelden,
şiir düzdüm tez elden.
varmı senin örgüt gibisi,
gtüne girsin dinazor ppsi.

yılmaz demokrasi savaşçıları batı dünyası bakalım nasıl tepki verecekler bu olaya?

independence
bugune degin hep gul, karanfil, bogurtlen, dag cilegi falan yeti$tirdigini zannettigim cia’den boyle bir itiraf duyunca $ok oldum, kendilerinin itiraf etmelerine ragmen inanamadim.cia ve i$kence kelimeleri ayni cumle icerisinde cok igreti durdu bende.oysa bugune kadar hep zannederdik ki cia, guantanamo’da ciftcilik yapiyor, organik sebzeler ve meyveler yeti$tirerek hem dogaya katkida bulunuyor hem de insanlarin saglikli besinler yemesini sagliyor.

cok $a$irdim sozluk cok.
el menzile beynel menzileteyn
dunyayi kurtarma cabasinda olan kahramanlarimizin(!) seffaf politika anlayislari..

ki onlar guantanamo kahramanlariydi..

ki onlar afganistan’in, irak’in baris guvercinleriydi..

ki onlar adaletin soylu suvarileriydi..

firavun adaletinin.

"onlara: yeryuzunde fesat cikarmayin, denildigi zaman, "biz ancak islah edicileriz" derler. sunu bilin ki, onlar bozguncularin ta kendileridir, lakin anlamazlar." (bakara 11-12)

depresen edit: afganistan’i, dunyayi tehdit eden teroristlerden(!) temizledikten sonra kimseye hesap vermeyenler, bm’ye bagli iaea denetcilerinin kitle imha silahlarina ait bir kanit bulamayip irak isgalinin mesru sebebini hercumerc ettiginde hesap vermeden irak’i isgal edenler neden iskence itirafinda bulunur ki..

bizi teroristlerden, basimizda patlayacak kitle imha silahlarindan koruyan kutsal silahsorlerimize iki-uc adam bir kenara tum guantanamo feda olsun..

steroid
töre indiriminden veya pişmanlık yasasından faydalanmak isteyen kader mahkumu yetkilkilerin samimi beyanatlarıdır.
elma sekeriiii
"olsun, onlar 12 eylül ekibinin o güzel marifetlerine ta$ çıkartamazlar" diye beni derin dü$üncelere gark ettiren ba$lık.

adamların yaptıkları po$et gecirmek ve insanlara boguluyormu$ hissiyatını tattırmaktır... oysaki 12 eylül ekibi insanları coca cola $i$esine oturtarak, cinsel organlarına elektrik verip insanları çıldırtma noktasına getirip, tutukluları yere yatırıp ayak tabanlarının, sopanın çarpma etkisinden dolayı patlayıp kan revan içinde kalıncaya kadar onlara i$kence etmeleri söz konusu iken cia’in yaptıkları pek de bu örnegin yanında güçlü duramıyor ne yazık ki... hele ki tutukluların her gün sil ba$tan bunları ya$amaları insanlık dramıdır.

insanları boylarından daha küçük hücrelere kapatmaları, günlerce
pis sular içinde yatırarak yaralarının enfeksiyon kapmasına; oldukları yerde ölmelerine seyirci kalmaları amerikan gizli te$kilatının yaptıklarıyla pek de uyumkar özellikler ta$ır aslında.

i$kence görenler psikolojik açıdan yıkılır ve bir daha da kolay kolay düzelemezler.güvercin ürkekliginde olurlar, en ufak bir sese bile korkarlar. öyle yıkarlar insanı i$te.

i$kence nerde olursa olsun,ne $ekilde olursa olsun bir insanlık suçudur. i$kenceci zihniyet en az hitler kadar despot cani ve bagı$lanamazdır.

cia böyke bir itirafı yaparak aslında amerikanın ne kadar küçük oldugunu, her ba$langıcın bir biti$i oldugunu gözler önüne sermi$tir.

osmanlı imparatorlugu 3 kıtaya yayılmı$ tam 600 yıllık bir efsaneydi, kim bilebilirdi ki bu ülkenin bir anda toz duman altında kalacagını;2-3 devletin müdahalesiyle ayagının kaydırılacagını... kim bilebilirdi ki?

seni de bekliyoruz amerika, seni de!!!
sanatis
+maykıl işkence salonu açtık ama hiç adam yok mekan işlemiyor zarara giriyoruz sanki dostum
-heeeyy maykıl hiç bunları dert etmeye değermi tamam ben bir koşu
gazeteci bil ile konuşacam yarın somaliye gireriz sanada zenci getiririm
+tamam lan iyi olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol