incil i hiç okudunuz mu

greyfurt
adrese teslim ve bedava olması üzücü değildir. asıl üzücü olan; defalarca talep etmeme rağmen bana dönmemiş olmaları, dini inancı zayıf bir arkadaşıma ise annesinin üstüne kayıtlı cep telefonundan ulaşabilmeleridir. (nasıl bir istihbarat varsa artık)

bunlar 1996 yılında izmir’de kaset ve incil dağıtıyorlardı. kampüste eşitlik arayan bilgiçlerimizin çoğunun tüyü bitmemişti o zamanlar. (siz çok biliyorsunuz)

incil öcü değil sonuçta, alınabilir, okunabilir ama ben amerikada kuran-ı kerim dağıtmaya kalksam çok dayak yerdim herhalde.

chavez
insanların başka bir dine davet edilebilmeleri, bu daveti kabul ya da ret edebilmeleri, bunun ise olgunlukla karşılanabilmesi laikliğin gereğidir. unutmayalım ki, misyonerlere dinlerini tanıtmaya çalıştıkları için kötü gözle bakanların birçoğu, fethullah gülen’in yurtdışında açtığı okullara "gavurlara dinimizi öğretiyor" bahanesiyle alkış tutmaktadırlar. amerika’da kuran dağıtırsak dayak yeriz diye korkmayalım, zira biz burada incil dağıtanların boğazını kesiyoruz.
imphotep
afrikanın bilmem ne adasının bilmem ne köyünde iki lokmaya muhtaç insanlar arasında kimilerinin fransız veya ingiliz arabalarıyla gezmeleri ve o bölgenin komple hristiyan olmaları papa ve diğer hristiyanların dinlerine ve afrikalı dindaşlarına ne kadar önem verdiklerinin göstergesidir.sömürgecilik tek yönden yapılmayan bir oldu olduğu için,kimi zaman en masum görünenyöntemler uygulanır,bazen de zorlama.bu insanların bu davranışlarını masum görmek de ayrı bir cehalettir.o dine mensup olabilir ve samimice dininizi yaşayabilirsinizama bu misyonerleri masum göstermeye bir bahane değildir.başka ülkelerde açılan müslüman okulları da sömürgeciliğe hizmet etmedikleri içinaynı gözle bakmak yanlışlık olur.
ayrıca bşlık konsepti için;
incil i hic okudunuz mu incili okuyup okumadığı bilinmeyen bir kişiye yöneltilen soru cümlesidir.
forlindon
hiç okuyanla okumayan bir olur mu diyebilme lüksünü zihinlerimizde barındıramacağımız kutsal kitap sorunsalı...
’’bizim topraklara geldiğinde beyaz adamın elinde incil vardı; bizlere gözleri kapalı incil okumayı öğretti.
gözlerimizi açtığımızda elimizde incil, beyaz adamın elinde topraklarımız vardı’’
kenya devletinin kurucusunun lafıdır ki bu; anlaşılacağı üzere misyonerlik incili okutmakla başlamış ve emperyalizmin arka bahçesi olarak faaliyetlerini sürdürmüştür...
elma sekeriiii
her bir dini temsil eden kitaplar okunmalıdır. misyonerlik faaliyetleri ayıp veya yanlı$ degildir. müslümanlar da her yerde bu i$i yapıyor. bizimki batmıyor da digerlerinin yaptıkları mı batıyor anlamı$ degilim.

her dini kitap okunmalı zannımca, ki mukayese ve akıl sürecin içine katılabilsin. cunku her bir din kendi içirisinde dogmatiktir, verilen cerceve dı$ına cıkılsın istemez. insan kendine sunulanı ve de digerlerini iyi bilmelidir ki kendi dinini de savunacaksa digerlerinin eksigini bilerek savunmasını yapabilsin.

diger bir acıdan bakarsak da, ülkemizde her dogan cocugun nüfus kagıdında islam yazar, belki o cocuk büyüdügünde hristiyanlıgı museviligi veyahut ateistligi sececek. hani vicdan özgürlügü? bu kadar korkuyoruz i$te.

incili okudum ögretilerini de az cok biliyorum. bu benim müslüman oldugum gercegini veyahut hissiyatını degi$tirdi mi? hayır.
kendinden emin olmayanlar ancak kendilerinden bu $ekilde korkarlar.

yok karde$im özgürlük naraları atan insanların alınlarını karı$lıyayım ben burdan.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol