charlie wilson s war

lost kidy
enteresan bir film. hakkındaki yorumları okudugumda begenenler ile nefret edenlerin nasıl bir algı farkı oldugunu anlayamadım. begenenler eleştirel bir film derken beğenmeyenler amerikanın kendini aklama çabası, amerikanın kendini övmesi vs demişler.
ben begenen taraftayım. hoş julia roberts in yerine başka biri oynasa daha iyi olurmuş ama elden ne gelir. her halükarda aslında birazcık objektif gözle bakıp hollywood sadece amerikayı öven filmler yapar düşüncesini bir kenara bırakabilirseniz görecekleriniz şunlardır: abd siyasetçilerinin dünya ile ilgili hiç bi bok bilmedikleri, ancak gerçekten yüzyüze kalınca problemi algılayabildikleri, uyuşturucu ve seksin politikalarının nası içine geçmiş olduğu, bir amaçla bişi yaparken sonrasını hiç düşünmedikleri (ki bu afganistana silah verip sonra o silahlarla vurulmalarında görülmüş oldu), savaş için milyonlarca doları harcayan bir ülkenin eğitim için bir milyon dolar veremeyişinin adiliğini, cia in eleştirisi ... bu sebeplerle bu film eleştirel bir filmdir. bu belki bir kendini aklama değil ama bir günah çıkartma olarak görülebilir. son dönem için hele de bu kadroyla oldukça eleştireldir ki insana acaba bu popüler insanlarda bu siyasetçiler gibi ne yaptıklarının farkına varmadan mı davranıyorlar sorusunu sordurabilir.

sıkıcı gelebilir bir hayli de uzundur ama başka bir bakıştır, başka bir yaklaşımdır, izlenilmesi zaman kaybı olmaz. imdb puanı 7.4tür.

-----------------------------spoiler----------------------------:
a boy is given a horse on his 14th birthday. everyone in the village says, ’oh how wonderful.’ but a zen master who lives in the village says, ’we shall see.’ the boy falls off the horse and breaks his foot. everyone in the village says, ’oh how awful.’ the zen master says, ’we shall see.’ the village is thrown into war and all the young men have to go to war. but, because of the broken foot, the boy stays behind. everyone says, ’oh, how wonderful.’ the zen master says, ’we shall see.’
-----------------------------spoiler----------------------------



-----------------------------spoiler----------------------------:
"...and then we fucked up the end game." charlie wilson
-----------------------------spoiler----------------------------

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol